Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A daganatos megbetegedések a leggyakoribb elhalálozási okok között szerepelnek az orvosi statisztikai nyilvántartásokban. Mind a nők, mind a férfiak ki vannak téve a veszélynek. Most a hölgyeket sújtó petefészekrák tüneteiről lesz szó, amelyet néma gyilkosnak is neveznek, hiszen a betegség jelei nagyon nehezen vehetők észre.

A petefészekrák sajnos egyre több nőt betegít meg, leginkább 30 és 40 év között alakul ki. Az orvosok szerint ha korai szakaszban derül ki a probléma, akkor a túlélési esély jelentősen megnő, ezért érdemes rendszeresen nőgyógyászhoz fordulni, kontrollvizsgálatokra.

A legtöbb esetben a nők a harmadik stádiumban kerülnek orvoshoz, amikor már a túlélési esély minimálisnak mondható.

Íme, a 4 tünet, amelyre nagyon oda kell figyelni!

1. Állandó haspuffadás

Ha szinte mindig kínoz ez a probléma, a háttérben petefészekrák állhat, így keresd fel a nőgyógyászodat, amilyen gyorsan csak tudod.

2. Medence és alhasi fájdalmak

Ha az ezeken a területeken bekövetkező fájdalmak leginkább a menstruáción kívüli napokban, hetekben jelentkeznek, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mert valami baj lehet odabent.

3. Étkezési problémák, vagy hirtelen teltségérzet kialakulása

Ha hirtelen étvágytalanság tör rád, nem tudsz enni annyit, mint korábban, akkor fordulj nőgyógyászhoz, mert ez a semmitmondó tünet a petefészekrákra utalhat.

4. Állandó vizelési inger

Ha gyakrabban kell kimenned a mosdóba, mint máskor, miközben nem fogyasztottál több folyadékot, akkor ez a petefészekrák kezdeti stádiumának egyik jele lehet, így ne gondolkozz sokat, azonnal keresd fel a nőgyógyászodat.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!