Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A fiatalok által elkövetett gyakori hiba, mely a vastagbélrák kialakulását is eredményezheti!

Egy átmulatott éjszaka elsőre nem hangzik olyan tragikusan, de a szervezet sejtszintjén sok pusztítást végezhet.

1. A kutatók felfedezték, hogy egyetlen, nem alvással töltött éjszaka után, hajlamosak vagyunk általában többször és nagyobb mennyiséget enni egyszerre. Ilyenkor hajlunk a kalóriadúsabb ételek és az édességek fogyasztására, fittyet hányva az egészséges élelmiszerekre.

2. Talán nem érezzük, de az átmulatott éjszaka az agysejtek károsodását is okozhatja. Ezért minden egyes ilyen éjszakával gyötrelmesebbé tehetjük majd időskori napjainkat.

3. Közérzetünk egy bulival töltött éj után közel sem mondható jónak, figyelmünk és koncentrációs készségünk romlik, reflexeink lassulnak, ami kedvez a baleseteknek. Ha mindez nem lenne elég, immunrendszerünk is gyengül, ezáltal jobban kivagyunk téve a betegségeknek.

Ha viszont több éjszakát töltünk sorozatosan bulizással, a fenti veszélyek akár meg is sokszorozódhatnak.

1. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, de növeljük a halál kockázatát. Mindezek mellett kedvező feltételeket alakítunk ki a diabétesz, az elhízás és a magas vérnyomás, a különböző felszívódási zavarok, sőt akár az agyvérzés számára.

2. Növeljük a rákos megbetegedés kockázatát, így nagy eséllyel alakulhat ki mell-vastagbél-, vagy akár végbélrák is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!