3 vészjósló jel, amely az Alzheimer-kór kialakulására utal!

0
13252

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elképzelni sem tudjuk, milyen érzés lehet az, mikor valaki, leginkább egy idős családtag, már nem ismeri fel a hozzá látogatóba érkező gyerekeket, unokákat, sőt megijed az idegenek láttán, és úgy érzi, hogy egyedül van a világon, és senkire sem számíthat.

3 vészjósló jel, amely az Alzheimer-kór kialakulására utal!

Az Alzheimer-kór többnyire az idős nők betegsége. A kór kezdetben nagyon alattomosan, szinte észrevétlenül támad, könnyen összetéveszthető a stressz, kimerültség okozta tüneteivel, és sajnálatos módon egyelőre gyógyíthatatlan betegségnek számít.

Most következzen az Alzheimer-kór 4 leggyakoribb tünete:

1. Enyhe memóriazavarok, amit gyakran a kimerültség számlájára ír az illető

Biztos már mindenkivel fordul elő olyan, hogy valamibe el volt merülve, és miután megzavarták, nem tudta, hogy mit is kell tennie. Nos, a kezdeti Alzheimer-kór is így kezdődik, egyre többször fordul elő memóriakiesés, ezért érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

2. Hangulatingadozások

Egyik percben jól érzi az illető magát, a másikban már teljesen maga alatt van. A nők esetében ezek a tünetek a menopauzára is utalnak, így mindenképp érdemes egy orvosi kivizsgálásra bejelentkezni.

3. Elszigetelődés

Az Alzheimer-kór másik jellemző tünete, hogy a személy lassan megszakít minden kapcsolatot a családjával, barátaival. Magányos, visszahúzódva él, sokat alszik és tévézik, viszont nem hajlandó a társas kapcsolatokban részt venni.

Mi a teendő?

Ha észleljük valamelyik hozzátartozónkon az említett tüneteket, akkor vigyük minél hamarább orvoshoz. Ugyan a betegség nem gyógyítható, de léteznek olyan kezelési módszerek, amelyek javítják a neurotranszmitterek munkáját, így a kór súlyossága megelőzhető, a betegség késleltethető.

Fontos az egészséges étrend és a szerető, gondoskodó családi környezet is, ahol a beteg biztonságban érezheti magát. Érdemes kipróbálni a kókusz olaj, vagy a ginkgo-biloba kivonat fogyasztását.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!