Egy elvált férfi tanácsai, azoknak, akik házasságban élnek!

6
127228

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ez a férfi néhány nagyon fontos dolgot fogalmaz meg a házasélettel kapcsolatosan. 16 évig volt nős, amióta elvált számos dolgot sokkal világosabban lát. Érdemes megfontolni a tanácsait annak érdekében, hogy elkerülhessük a válást.

1. Az udvarlás fontossága

– soha ne tekintsünk úgy a feleségünkre, mint egy “vagyontárgyra”. Attól, hogy kimondta a boldogító igent, még nem azt jelenti, hogy örökre a miénk. Mindent meg kell tennünk azért, hogy újra, és újra meghódítsuk. Menjünk sétálni, moziba, étterembe, udvaroljunk minden nap. Ne felejtsük, hogy ő a legdrágább kincsünk.

2. Legyünk nyitottak a világ felé, de a legfontosabb helyet a szívünkben mindig tartsuk fenn a feleségünk számára

– legyünk óvatosak, ha bárki be szeretne férkőzni a szívünkbe, tudatosítsuk magunkban, hogy az a hely már foglalt, mégpedig egyetlen nő számára.

3. Legyünk szerelmesek, akárcsak a kapcsolat kezdetén

– az biztos, hogy idővel mindkét fél változik, de minden nap próbáljuk meg feléleszteni azt a kezdeti lángolást. A feleségnek nem kell kötelezően a férje mellett maradni, ha úgy érzi, hogy már egyáltalán nem ugyanaz az ember a párja, mint, akivel megismerkedett. Előbb-utóbb keresni fog egy másik embert, aki tárt karokkal, érdeklődéssel, és csodálattal fogadja.

4. Beszéljünk a pozitív tulajdonságairól

– a nőknek nagyon fontos a dicséret, az, hogy mindig észrevegyük és kimondjuk azt, amit szépnek látunk benne. Adjunk hálát azért, hogy egy olyan nő ül mellettünk, aki a világon a legjobban értékel, és szeret. Egy szép szóval, dicsérettel, egy kis figyelmességgel könnyen fel tudjuk lobbantani újra a szerelem lángját.

5. Vállaljuk a felelősséget az érzéseinkért

– nem a feleség feladata az, hogy állandóan jobb kedvre derítsen. Meg kell találnunk a boldogságunkat, legyünk kiegyensúlyozottak, és akkor a kapcsolatunk is felhőtlen lesz.

6. Hagyjuk, hogy önmaga legyen

– ha szomorú, vagy mérges, öleljük meg, és várjunk, míg elmondja, hogy mi bántja. A nőnek nagyon fontos, hogy meghallgassa valaki, érezze, hogy biztonságban van. Elég egy ölelés, egy biztatás, hogy tudja, valaki elfogadja a problémáival együtt, olyannak, amilyen, és máris sokkal boldogabb lesz.

7. Figyeljünk a lelkére is

– tanuljuk meg a szeretet nyelvét, kérjük meg, hogy soroljon fel 10 dolgot, amitől boldognak érezné magát. Érezze úgy magát a kapcsolatban, mint egy királynő!

8. Kerüljük a durvaságot

– néha mindenki hibázik, de vigyáznunk kell, hogy egy nővel, bármi tragédia is történjen, soha ne beszéljünk durván. Ők ilyenkor mindig a lelkükön sérülnek, és ez a seb nagyon nehezen gyógyul be.

9. Legyünk világosak

– beszéljünk egyértelműen, közöljük a terveinket, kívánságainkat, ötleteinket. Az egyértelmű, előrelátható dolgoktól a nők sokkal jobban érzik magát. Náluk a biztonság mindennél fontosabb.

10. Ne problémázzunk a pénz miatt!

– a pénz olyan, mint egy játék, legyünk egy csapatban, és közös erővel próbáljunk meg minél jobban érvényesülni. Ne legyenek titkaink a pénz területén, mindenki egyformán vegye ki a részét a pénzügyi dolgokban. A problémákat sokkal könnyebb közösen megoldani.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Valoszinü azért vált el, mert ő nem tartotta be,majd utolag jött rá az okosságra…..a következő remélhatöleg szerencsésebb lesz.

  2. Isten ha nincs jelen egy házasságban, nem lehetséges a boldogságot megőrizni. A legfontosabb, hogy mindkét fél szeresse Istent és szeressék egymást is. Amikor konfliktus helyzet van, az Isten iránti szeretetük meg fogja óvni őket a válástól, de aki nem szereti Istent, mi módon tartja egybe a házasságát ha bajok vannak?

  3. Biff!
    Talán a kölcsönös tisztelet? Az istenednek ehhez semmi köze. Azért van valaki a párja mellett, mert mind a ketten EGYMÁSBAN megtalálták a társat. A konfliktushelyzetet pedig a kitartás, a tenni akarás és az egymás motiválása oldja meg. Ennyire egyszerű és érthető. 😉 Gondold ezt újra és maradjunk annál a két lénynél, akiről egy házasságban szó van.

  4. Kedves Neltharion .Egy ember sem önmaga terméke .Mindannyionkat Isten teremtette és Isten lehellete adott életet ettől élünk .És a szeretetének kimutatása hogy mikor még bűnösök voltunk Krisztus érettünk meghalt .És aki erre a meghívásra válaszol és megnyitja az ajtót ő előtte Jézus mondja hogy ahhoz bemegyek és vele vacsorázok .Ö életünk része akar lenni mert ismer bennünket .Az első intézmény amit alkotott az a házasság intézménye .A házasság nem az amit mi gondolunk hanem szövetség és az egy tanú előtt történik és ebbe egy megtartó erő van .Mimódon állhat meg egy házasság ha meghasonlik önmagával.Mivel nem csak testi és lelki lények vagyunk hanem szellemiek is .Ezért mondja a biblia hogy aki szellemtől született szellem az .Isten áldja önt

  5. Biff ……Csernákné Erdei Monika…..Egyetértek.veletek……Isten ismerete, elfogadása szeretete nélkül nem megy a házasság sem…….szükséges a hármas szövetségre……Isten, nő,,,férfi…..nem elég a magunk értelmére támaszkodni csak….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved