A pénzfa, amely bevonzza életedbe az anyagi bőséget, a jólétet!

0
8167

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A pozsgafa, amelyet sok helyen pénzhozó fának is neveznek, a kínai Feng Shui filozófia és berendezési irányzat fontos “kelléke”, amely segít bevonzani a bőséget, a szerencsét, a pénzt az emberek életébe.

A pénzfa, amely bevonzza életedbe az anyagi bőséget, a jólétet!

A pozsgafa már csak kinézetre is egy kedves, pozitív energiát árasztó szobanövény, amely némi gondozásért cserébe a lakás dísze is lehet. Szinte bármelyik virágüzletben, bevásárlóközpont dísznövény részlegén beszerezhető ez a tüneményes leveles.

Gondozása

Mivel a pozsgás növények családjába tartozik, ezért rengeteg fényre van szüksége, így olyan helyre kell tenned, ahol megfelelő fény éri és a helyiség szellőzése is optimális. Télen, a fényhatás maximalizálása érdekében a legjobb, ha közvetlenül az ablak mellett kap helyet a növény.

Nyáron viszont arra kell figyelned, hogy az erős napsugarak hosszú órákig ne érjék a leveleket, mert összeégnek és a virágzásra is rossz hatással van a direkt erős napfény. A virágja csillag alakú, fehéres-rózsaszínes, leginkább tavasszal és ősszel virágzik. A legjobban a 22-26 Celsius fokos hőmérsékletet kedveli.

Ritkán kell öntözni, ha egyszer megöntözted, akkor legközelebb csak akkor kell, ha a virágföld teljesen kiszáradt. Nyáron hetente kell locsolni, télen elég három hetente. Ha túl sok vizet kap, a levelek pöttyössé válnak és a növény kirothadhat. Ha túl nagyra megnőtt, a pozsgafát át kell ültetni nagyobb cserépbe.

Szaporítása

Le kell szakítani egy egészséges levelet, vagy kisebb hajtást, és el kell ültetni. A téli hónapokat leszámítva az év bármelyik időszakában könnyen szaporítható. Fontos, hogy a virágföldnek jó vízelvezető képessége legyen, így érdemes némi homokot is bele keverni.

Mit kell tenned, hogy szerencsét hozzon?

A fa leveleiben olyan illóolaj van, amely serkenti az agyműködést, és javítja a fizikai teljesítőképességet is. A Feng Shui szerint mielőtt elültetnéd a fát, vagy a hajtást, érdemes a virágcserépbe 6 darab fém pénzérmét tenned, miközben a szerencsére, egészségre és gazdagságra gondolsz, és azonkívül minden alkalommal, mikor megöntözöd a növényt.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!