KezdőlapÉletmódEgészségA vörös káposzta kiváló öregedésgátló és immunrendszer erősítő

A vörös káposzta kiváló öregedésgátló és immunrendszer erősítő

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A vörös káposzta az ősz egyik közkedvelt, csodálatos színű eledele. Itt az ideje, ismerjük meg jó tulajdonságait, és együnk belőle minél többet.

voros-kaposzta

Rengeteg, a szervezetünk számára elengedhetetlen vitamint tartalmaz. Egy csésze vörös káposzta fedezi a napi C-vitamin szükségletünk 85%-át, és 20%-át az A-vitaminnak. Mivel a C-vitamin az egyik legjobb antioxidánsunk, a vörös káposzta kiváló öregedésgátló és immunrendszer erősítő eledelünk.

A vörös káposzta több C-vitamint tartalmaz, mint a friss narancs, és kétszer annyit, mint a fehér káposzta. Mindezek mellett azt se felejtsük el, hogy a vörös káposztában található A-vitamin jó hatással van a szemünk egészségére.

Kutatók a vörös káposztában 36 olyan antioxidáns vegyületet találtak, melyből 8 egyáltalán nincsen jelen más káposzta fajtákban. Ez biztosítja a vörös káposzta színét, és ezzel együtt kiváló antioxidáns tulajdonságát. Ennek köszönhető, ha sok vörös káposztát fogyasztunk, sokkal ellenállóbb lesz a szervezetünk a rákos megbetegedésekkel szemben, javul az agyi képességünk, és növelhetjük a szívünk egészségét is.

A vörös káposztában található flavonoidok kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, így sok betegséggel vehetjük fel a harcot, ha vörös káposztát fogyasztunk. Többek között megelőzhetjük a rák különböző fajtáit, és a prosztata betegségeket is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet