5 hatékony módszer, amivel megjavíthatod az elromlott cipzárat

0
5407

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Biztosan fordult elő már olyan eset is, mikor a kedvenc kabátod cipzárja elromlott, és nem tudtad felvenni. Nos, mielőtt elvinnéd egy szakértőhöz, aki megjavítja, vagy kicseréli a cipzárt, próbáld ki a 5 módszer valamelyikét, hátha megoldódik a probléma, és még pénzt is tudsz spórolni.

5 hatékony módszer, amivel megjavíthatod az elromlott cipzárat

1. Abban az esetben, ha a cipzár összefogó része nem képes egymásba illeszteni a fogazatot, és az egyik oldalon felszalad, akkor egy kombinált fogóval szoríts rá a kis fém szerkezetre, ami majd így szorosabbá válik, és össze tudja húzni a cipzár két részét.

2. A cipzár gyakran a fogazatba kerülő piszok, szennyeződések miatt nem működik, ezért szappanozd be a cipzárt, majd egy ronggyal alaposan töröld végig a felületet.

3. Ha letörik a cipzár fogantyúja, ideiglenesen helyettesítheted egy biztosító tűvel, vagy gémkapoccsal.

4. Ha a fogazat nehezen akar mozogni, akkor egy darab szappannal be kell dörzsölni, így kisebb lesz a súrlódás, és jobban fog csúszni a cipzár.

5. Ha nem tudod teljesen felhúzni a nadrágodon a cipzárt, akkor egy kulcstartó karikába helyezd bele a cipzár fogantyúját, majd a karikát helyezd fel a nadrágod gombjára.

Az alábbi videóban megtekintheted a módszereket!

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!