Illatozik a piac, bizony elég nehéz megállni, hogy ne együk magunk degeszre eperből. Azonban jó lenne eltenni belőle minél többet, azokra az időkre is, amikor már nem lesz szezonja.

Az igazi eperlekvárban nagy eperdarabok úszkálnak, de ha nem szereted így, akkor főzés előtt kézi turmixszal le is pépesíthetjük az epret. Ezúttal ez a recept nem így készül.
A következő recept különlegessége abban rejlik, hogy citromfűvel bolondítjuk az eper amúgyis bódító ízét.
Hozzávalók: 1 kg eper, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 5-6 szál citromfű
Elkészítés: Az epret többször, nagyon alaposan mossuk meg, majd tegyük szűrőbe, hogy lecsorogjon. Cukorral rétegezve tegyük egy edénybe főni, csavarjuk rá a citrom levét, majd hagyjuk állni legalább 3 órát. A citromfüvet kössük egy csokorba, és helyezzük az eperrel teli lábosba. Tegyük oda főni, és a forrástól számítva tíz perc után vegyük le a tűzről. Vegyük ki belőle a citromfüvet, töltsük a lekvárt üvegekbe, és tegyük dunsztba egy-két napra.