KezdőlapReceptekHogyan készül a tökéletes eperlekvár?

Hogyan készül a tökéletes eperlekvár?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Illatozik a piac, bizony elég nehéz megállni, hogy ne együk magunk degeszre eperből. Azonban jó lenne eltenni belőle minél többet, azokra az időkre is, amikor már nem lesz szezonja.

Fotó: myitaliansmorgasbord.com
Fotó: myitaliansmorgasbord.com

Az igazi eperlekvárban nagy eperdarabok úszkálnak, de ha nem szereted így, akkor főzés előtt kézi turmixszal le is pépesíthetjük az epret. Ezúttal ez a recept nem így készül.

A következő recept különlegessége abban rejlik, hogy citromfűvel bolondítjuk az eper amúgyis bódító ízét.

Hozzávalók: 1 kg eper, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 5-6 szál citromfű

Elkészítés: Az epret többször, nagyon alaposan mossuk meg, majd tegyük szűrőbe, hogy lecsorogjon. Cukorral rétegezve tegyük egy edénybe főni, csavarjuk rá a citrom levét, majd hagyjuk állni legalább 3 órát. A citromfüvet kössük egy csokorba, és helyezzük az eperrel teli lábosba. Tegyük oda főni, és a forrástól számítva tíz perc után vegyük le a tűzről. Vegyük ki belőle a citromfüvet, töltsük a lekvárt üvegekbe, és tegyük dunsztba egy-két napra.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet