KezdőlapReceptekÍgy készítsünk finom aszalt paradicsomot télire

Így készítsünk finom aszalt paradicsomot télire

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egészen biztosan nagyon kevesen ismerik ezt az igazán jó módszert. Pedig nagyon egyszerű, és így könnyedén tartósítani tudjuk a finom paradicsomszeleket. Érdemes kipróbálni.

aszalt-paradicsom

Télen, majd hálásak leszünk, hogy nem csak paradicsomlevet főztünk be. Az aszalt paradicsom nagyon sokoldalúan felhasználható, szendvicsekbe, salátákhoz, de magára is kiváló csemege.

Hozzávalók: nagy és érett, de nem túlérett paradicsomok, sütőpapír, tepsi, oliva olaj, befőttesüveg.

Elkészítés: mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel, de ne legyenek túl vékonyak, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük közvetlenül a napra, 4 napig, majd sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szárított bazsalikommal.

Az olaszok például nagy tepsikben a ház tetején aszalják  a paradicsomokat, hiszen itt éri legjobban nap őket. Miután kellőképpen megszáradt a paradicsomunk, tegyük befőttes üvegbe, és töltsük fel annyira olíva olajjal, hogy ellepje a paradicsomokat.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet