Felejtsük el egy kis időre a különböző fogyókúrákat, és az egészséges ételeket. Ebben a hideg időben megengedhetünk magunknak egy kis kalóriadús bűnözést. Ugye milyen jól néz ki?
Hozzávalók:
1 kg bélszín (kockákra vágva),
500 gramm zsíros sertés lapocka (feldarabolva),
2 evőkanál édes kömény,
1 közepes apróra vágott vörös hagyma,
6 gerezd zúzott fokhagyma,
3 csésze friss zsemlemorzsa,
1 csésze apróra vágott friss petrezselyem,
tengeri só, bors,
3 tojás felverve,
½ csésze V8-gyümölcslé,
½ csésze száraz fehérbor,
egy nagy csokor bazsalikom,
500 gramm mozzarella vastagon szeletelve.
Elkészítés: a húsokat daráljuk össze durván az édes köménnyel, majd egy tálban keverjük el a tojással, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával, gyümölcslével, borral és a fűszerekkel.
Tegyük a jó összegyúrt keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyenlítsük el, majd szórjuk meg a bazsalikommal, és helyezzük rá a felszeletelt mozzarella felét. Hajtsuk fel a két szélét, és kézzel formázzunk belőle kalács alakú hengert.
Tegyük egy órára az előmelegített sütőbe, majd tegyük a tetejére a maradék mozzarellát, és addig süssük, amíg aranybarna lesz. Szeletelés előtt hagyjuk tíz percig hűlni, tálaláskor adjuk mellé bazsalikomos paradicsomszószt.