KezdőlapReceptekÉtelekÍgy készítsünk laktató és nagyon finom fasírt-rudat!

Így készítsünk laktató és nagyon finom fasírt-rudat!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Felejtsük el egy kis időre a különböző fogyókúrákat, és az egészséges ételeket. Ebben a hideg időben megengedhetünk magunknak egy kis kalóriadús bűnözést. Ugye milyen jól néz ki?

daralt-hus

Hozzávalók:
1 kg bélszín (kockákra vágva),
500 gramm zsíros sertés lapocka (feldarabolva),
2 evőkanál édes kömény,
1 közepes apróra vágott vörös hagyma,
6 gerezd zúzott fokhagyma,
3 csésze friss zsemlemorzsa,
1 csésze apróra vágott friss petrezselyem,
tengeri só, bors,
3 tojás felverve,
½ csésze V8-gyümölcslé,
½ csésze száraz fehérbor,
egy nagy csokor bazsalikom,
500 gramm mozzarella vastagon szeletelve.

Elkészítés: a húsokat daráljuk össze durván az édes köménnyel, majd egy tálban keverjük el a tojással, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával, gyümölcslével, borral és a fűszerekkel.

Tegyük a jó összegyúrt keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, egyenlítsük el, majd szórjuk meg a bazsalikommal, és helyezzük rá a felszeletelt mozzarella felét. Hajtsuk fel a két szélét, és kézzel formázzunk belőle kalács alakú hengert.

Tegyük egy órára az előmelegített sütőbe, majd tegyük a tetejére a maradék mozzarellát, és addig süssük, amíg aranybarna lesz. Szeletelés előtt hagyjuk tíz percig hűlni, tálaláskor adjuk mellé bazsalikomos paradicsomszószt.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet