KezdőlapReceptekÍgy készítsünk otthon finom francia tejfölt

Így készítsünk otthon finom francia tejfölt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mi magyarok, még sok más nemzethez hasonlóan imádjuk a tejfölt. Számos ételhez használjuk ízesítésként, és gyakorlatilag mindig akad a hűtőben egy kis tejföl.

francia-tejfol

Kinek melyik a kedvence? Van aki a soványabbra esküszik, mások pedig csak a sűrű, zsíros tejfölt hajlandóak megvenni. De mennyivel jobb, ha mi készítjük el otthon, könnyedén, és csupán két alapanyag szükséges a finomság elkészítéséhez.

Lássunk hozzá, és készítsünk gyorsan habkönnyű francia tejfölt, vagyis creme fraiche-t. Hasonló a mi tejfölünkhöz, kissé savanykás ízű, és zsírtartalma legalább 35 százalékos. Az alábbi videóban az összes mozdulat, hozzávaló és elkészítési konyhatitok benne van.

Keverjünk össze másfél bögre heavy creame-et, azaz 36%-os, vagy ennél több tejzsírt tartalmazó tejszínt. Ezután egy fél bögre tejfölt is adjunk hozzá, töltsük bele egy jól záródó üvegbe, és 24 órán át hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Ez idő alatt jól megvastagszik, kavarjuk jól meg, majd tegyük a hűtőbe szintén 24 órára.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet