Így készül a világ legjobb marhabélszíne! Mind a 10 ujjad megnyalod utána!

Így készül a világ legjobb marhabélszíne! Mind a 10 ujjad megnyalod utána!

A YouTube csatornán megosztott Cooking with Jake felvételekből nagyon sok ízletes, és hasznos receptet tanulhatunk. Most a húsimádóknak mutatunk egy nagyon különleges receptet, melynek a marhahús az alapja.

Hozzávalók: 2,5 kg marhahús, olívaolaj, durva só, fekete bors, egy zacskó gomba, 1 nagy fej vörös hagyma, fokhagyma, fűszerkeverék, 1,5 doboz marhahús alaplé.

Elkészítés: a szobahőmérsékletű hús egyik felét sózzuk, borsozzuk, majd ezzel a felével lefelé tegyük bele egy edénybe, amibe előzőleg egy ujjnyi olívaolajat töltöttünk. Most a hús felső felét is sózzuk, borsozzuk meg, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyit a kedvenc fűszerkeverékünkből.

Kis lángon mind a két oldalát pirítsuk meg. Vegyük ki a húst az olajból, és pirítsuk meg a darabokra vágott gombát, és a hagymát is. Pár perc múlva tegyük vissza a húst az edénybe, majd öntsük fel a marhahús alaplével, adjunk hozzá 4-5 cikk fokhagymát, fedjük le az edényt, és tegyük az előmelegített sütőbe.

180 fokon süssük 2,5 órán keresztül. Tálaláskor adjunk hozzá bőségesen levet, és fogyasszunk mellé a párolt gombából, fokhagymából is.




Nincs hozzászólás

Írj választ