A kerti grillezést különlegessé tehetjük, ha a hamburger húshoz jó sok fokhagymát és pácolt zöldpaprikát keverünk. Mutatunk egy befutó receptet.
Hozzávalók: 1 ½ kg darálthús, só, bors, apróra zúzott fokhagyma, 4 evőkanál vaj, 1 csésze reszelt sajt, páclében eltett paprika, felvágva. Ha valaki csípősen szereti, nyugodtan használja a csípős változatát.
Elkészítés: A grillt melegítsük elő közepes hőmérsékletűre. Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst, a fűszerekkel, a fokhagymával és a vajjal. Adjuk hozzá a paprikát, egy keveset a levéből is tölthetünk bele, majd formázzunk belőle húspogácsákat. Mindenik közepén hagyjunk egy-egy lyukat, hogy könnyebben át tudjanak sülni.
Forgassuk át mindkét oldalára, míg szépen megpirul, majd szórjuk meg sajttal, és hagyjuk a grillen addig, míg a sajt ráolvad. Tálalhatjuk pirított hagymakarikákkal, zsömlével.