KezdőlapBulvárA 4. stádiumú rákkal küzdő Shannen Doherty a halálra készül, fájdalmas lépésre...

A 4. stádiumú rákkal küzdő Shannen Doherty a halálra készül, fájdalmas lépésre szánta el magát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Shannen Doherty azt mondja, igyekszik megtanulni, hogy kell elengedni az anyagi javakat. A színésznő, aki negyedik stádiumú mellrákban szenved, őszintén beszélt arról, hogy kitakarítja a raktárait és a lakásait, hogy könnyebbé tegye a dolgokat az édesanyja, Rosa számára, amikor meghal.

„Jelenleg az édesanyám a legfontosabb számomra. Tudom, hogy nehéz lesz neki, ha én előbb halok meg, mint ő” – magyarázta a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák sztárja Let’s Be Clear című podcastjában.

„Mivel ez nagyon nehéz lesz neki, szeretném, ha más dolgok sokkal könnyebbek lennének. Nem akarom, hogy egy csomó dologgal kelljen foglalkoznia. Nem akarom, hogy négy raktár legyen tele bútorokkal” – folytatta.

Az 52 éves Doherty elmagyarázta, hogy elkezdte átnézni a holmiját, hogy eladományozza vagy eladja a régiségeket és más tárgyakat, amelyeket az évek során összegyűjtött. Nemrég elutazott Tennessee-i otthonába, hogy összepakolja a holmiját, miután úgy döntött, lemond arról az álmáról, hogy a birtokon éljen és lovakat tartson.

„Nagyon nehéz és nagyon érzelmes volt, mert bizonyos mértékig – úgy éreztem, hogy feladom azt az álmot, hogy kiépítem a birtokot, építek egy házat magamnak és egyet az édesanyámnak, majd kibővítem az istállót” – mondta Doherty, hozzátéve, hogy olyan lovaknak akart menedéket biztosítani, amelyeket a gazdáig elhagytak, mert túl öregek vagy betegek. „Ez volt az egyik álmom” – tette hozzá könnyek között.

„Éppen pakoltam, és sírva fakadtam. Úgy éreztem, feladok egy álmot, és mit jelentett ez számomra? Azt jelentette, hogy feladom az életet? Azt jelentette, hogy bedobtam a törölközőt?” – tette fel magának a kérdést a színésznő.

„Édesanyám ott volt mellettem, és azt mondta, ne szabaduljak meg ettől a helytől, hogy rendben van így. Nem kell megtennem, és folytathatom tovább. Mire azt válaszoltam, hogy igen, abszolút mértékben megtehetem” – mondta.

A sztár azonban egy héttel később mégis visszatért Tennessee-be, és mindent összepakolt. Elmondta, hogy ráébredt, ez az álom nem olyasmi volt, amihez feltétlenül ragaszkodnia kellett, legalábbis nem ebben a formában, mivel rengeteg pénzbe került volna felújítani a birtokot, és az a legjobb döntés, ha lemond arról.

„Továbbra is megélhetem az álmomat, hogy lovakon segítsek. Még mindig megélhetem ezt az álmot, ha valóban részt veszek olyan mentőakciókban, amelyek sokkal inkább képesek erre, mint én lennék” – mondta a sztár a podcastjában.

A színésznő kifejtette, hogy az ingatlan és egyéb vagyontárgyak elengedése segít „egy tisztább, könnyebb átmenetet” hátrahagyni a családja számára, amikor meghal, és azt is megtanulta, hogy az anyagi javak messze nem szereznek annyi örömet, mint a szeretteivel közös emlékek.

„Elvihetem anyukámat nyaralni, mert van egy csomó extra pénzem, és nem kell a hagyatékomban lévő pénzhez nyúlnom, ami biztosítja, hogy mindenkinek, aki fontos az életemben, gondját viselhessem akkor is, ha meghalok”  – fogalmazott Shannen Doherty.

Shannen Dohertynél először 2015-ben diagnosztizáltak mellrákot, és bár 2017-ben remisszióba került, a rák két évvel később visszatért, ezúttal a negyedik stádiumban.

A színésznő tavaly elmondta, hogy a betegség átterjedt az agyára és a csontjaira is, de kijelentette, hogy nem adja fel a küzdelmet. Ennek ellenére azonban nyíltan beszélt arról is, ha felkészül a halálra, és azt is bevallotta, hogy vannak bizonyos emberek, akik nem szeretne, ha jelen lennének a temetésén, bár konkrétan senkit nem nevezett meg.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet