Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Challi Muguira nemrég ünnepelte a 30. születésnapját. Semmi rendkívülit nem találnánk ebben, ha a lány nem nézne ki úgy, akár egy 60 esztendős nagymama, és ne szenvedne egy olyan kórban, mely szó szerint felfalja az életét. Egészségügyi problémája ellenére, az amerikai ifjú hölgy bizakodva éli mindennapjait, és az orvosok diagnózisait meghazudtolva, ma ő a progéria legidősebb túlélője!

A nő, aki 30 évesen úgy fest, mint egy 60 esztendős! Világelsőként, ő harcol még ma is e gyilkos kór ellen

Challi a korai öregedés egyik ritka fajában szenved, és ha elhitte volna, amit az orvosai mondtak neki, akkor a serdülőkort sem érte volna meg. A progéria-szindróma ugyanis az a genetikai betegség, melynek hatására időnap előtt beindul a test öregedése, a romlás pedig drasztikus és visszafordíthatatlan. A lány azonban minden elvárást felülmúlt, és ma már 30 évesen, a férje társaságában élvezi az életet.

A progéria-szindróma egy viszonylag ritka genetikai rendellenesség, melynek első jelei 10–15 éves korban jelentkeznek. A kór beindítja az öregedést, és meggátolja az egyén testi fejlődését, sőt! Hatására a még növekedésben lévő test roskadni kezd, az arc beszűkül, a szemek betáskásodnak, és a haj is hullani kezd.

„Jómagam egy enyhébb lefolyású progériában szenvedek, de már kiskoromban felkészítettek arra, hogy csoda lenne, ha megérném a 20-at. Mint kiderült, remekül boldogultam ahhoz képest, ami történhetett volna. Külsőre úgy nézek ki, mint egy tipikus progériában szenvedő ember – kiugró szemekkel, pici orral, vékonyszálú hajjal, és aki rám néz, meg nem mondaná, hogy mindössze csak 30 vagyok.” – nyilatkozta Challi.

A nő, aki 30 évesen úgy fest, mint egy 60 esztendős! Világelsőként, ő harcol még ma is e gyilkos kór ellen

Elmondása szerint, nem volt könnyű megbékélnie a diagnózissal, mellyel 15 éves korában szembesítették az orvosok. Azonban az évek múlásával egyre több előnyt vélt felfedezni benne: „Pokoli volt, amikor 15 esztendősen azt gondolják rólad az emberek, hogy 30 vagy. Kemény volt, de előnyös is, például én voltam az egyedüli, aki gyerekként gyanútlanul fogyaszthatott alkoholt. Vicces volt.” – mesélte az amerikai nő, akinek messze sem volt fenékig tejfel a gyerekkora.

Esett már bántalmazás áldozatául az iskolában, de szerencsére sokat javult a helyzet azután, hogy elvégezte a középiskolát. Sok barátra tett szert, ráadásul „sokan azok a gyerekek közül, akik kiskoromban szekáltak a másságom miatt, később visszatértek hozzám, és felnőtt fejjel bocsánatot kértek.” – árulta el Challi, aki ma már úgy él, mint bármelyik más egészséges ember ezen a földön. Tonyban megtalálta élete szerelmét, azt a személyt, akivel azonosulhat, és akivel mert romantikus kapcsolatot létesíteni. Ma már házasok, és boldog életet élnek.

A nő, aki 30 évesen úgy fest, mint egy 60 esztendős! Világelsőként, ő harcol még ma is e gyilkos kór ellen

„Tony és én egy társkereső oldalon ismerkedtünk meg. Szerettem társalogni vele, tetszett nekem, és igazából azt csodálom, amikor szóba állsz ezekkel az emberekkel, de ők nem a külsőd alapján ítélnek meg, hanem a lelkedet látják.” – mondta.

Tony vak, és amióta megismerte Challit, képtelen elszakadni tőle.

„Kölcsönösen támogatjuk egymást, szórakozunk, és megpróbálunk elvonatkoztatni attól, ahogy a világ bennünket lát. Leülünk és beszélgetünk, és egymást emlékeztetjük arra, hogy végülis nem is olyan rossz a helyzetünk.” – mesélte Tony.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!