Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Van egy nő ezen a világon, aki immár öt éve nem járt mellékhelyiségben. Azóta kálvária az élete, amióta megszülte második gyermekét. Egészségügyi problémája miatt kénytelen volt felmondani a munkahelyén, a párkapcsolata pedig nehéz időszakon megy át. Hiába könyörög a férjének, hagyja el és válasszon egy „normális” asszonyt, a férfi hajthatatlan.

A nő, aki már 5 éve nem vécézett! Egy rémálomban él, amiből képtelen felébredni.

Rachel Ingram mindössze 26 éves, de a kór, amiben szenved, évtizedekkel öregítette meg őt. Már rég nem élne, ha nem szedné be azt a 230 tablettát naponta, de még így is véget nem érő haláltusa az élete. Antibiotikumot is rendszeresen kap, ami csillapítja a fájdalmát, és meggátolja, hogy a fertőzés feleméssze a szervezetét.

Minden 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor úton volt Rachel második babája, Isla.

„Az életem tökéletes volt. Fiatal édesanya voltam, aki a második gyerekét várta, imádtam a férjem és az elsőszülött fiúnkat, Harveyt, aki most 7 éves. Épp hogy megvásároltuk a családi házunkat, szerettük a munkánkat, és keményen megdolgoztunk azért, amit megvalósítottunk.” – meséli a meggyötört nő.

Elérkezett a szülés pillanata, aztán az összehúzódások egyszer csak abbamaradtak, így sürgősen császármetszést hajtottak végre a kismamán.

„A szülés napja óta gondjaim vannak a vizeléssel.” – tér rá a tárgyra az anyuka, akinek öröm helyett üröm lett a második szülése.

„Vizeletfertőzések sorozata jött, és rengeteg alhasi fájdalom. Nem éreztem, amikor megtelt a húgyhólyagom.” – folytatta Rachel.

A nő, aki már 5 éve nem vécézett! Egy rémálomban él, amiből képtelen felébredni.

Egy nap azonban azt hitte, belehal a fájdalmaiba. Épp a vécén ült, amikor a kíntól torkaszakadtából üvölteni kezdett.

„Két órán át ordítottam, miközben pisilni próbáltam. Rosszabb volt ezer szülésnél.” – emlékezett vissza a nő, akinek ráadásul annyira megduzzadt a hasa, mintha legalább hat hónapos várandós lett volna.

Az édesanyja vitte be Rachelt a sürgősségire. Az orvosok gyorsan felállították a diagnózist, mely szerint a nő makkegészséges, mindössze a húgyúti fertőzés miatt szenved ennyire. Haldoklott a fájdalomtól, de különösebben senkit sem érdekelt az ügyeletesek közül. Az édesanyja unszolására végül elvégeztek egy ultrahangos vizsgálatot, és „elborzadva állapították meg, hogy több mint 2 liter folyadék van a húgyhólyagomban” – mesélte Rachel. Rögtön beutalták a kórházba, és meg is műtötték.

A nő tünetei azonban nem szűntek meg. Még most, öt év elteltével sem lett jobb a helyzete. Mai napig nem tud vizelni, az állandó vizeleti fertőzése mellett pedig kibírhatatlan fájdalmai vannak. Kétszer kapott vérmérgezést az elmúlt másfél évben, és egy szondával az oldalán kell megbirkóznia a holnappal. Ráadásul a kórral együtt járó vesekő-képződéssel is szembe kell néznie. Többször is elájult már az ebből fakadó kínok miatt.

Szóba se jöhet, hogy a kétgyerekes édesanya dolgozni tudjon. A férje pedig csak részmunkaidős állást tud vállalni, a gyerekek miatt.

A nő, aki már 5 éve nem vécézett! Egy rémálomban él, amiből képtelen felébredni.

„Nagyon megviselte a kapcsolatunkat a betegségem. Szüntelenül fájdalmaim vannak, és ha épp nem vagyok a kórházban, akkor a gyógyszerek miatt vagyok kótyagos. Mondtam már többször is, váljunk el, így könnyebb lesz neki, másvalakivel. De mindig azt válaszolja, hogy ő nem megy sehová, és azért marad mellettem, mert velem akar lenni.” – meséli bánatosan Rachel.

„Most rá hárul minden feladat a háztartásban, neki kell gondoskodnia a családról, és még dolgoznia is kell. Nagyon nehéz neki, nekem pedig bűntudatom van miatta. Rosszul érzem magam és magatehetetlennek, amiért itthon kell ülnöm, és nyugtatókon élnem.” – bosszankodik a sorsa miatt a meggyötört asszony.

Rachel most egy újabb műtétre vár, egy Mitrofanoff-nevű orvosi beavatkozásra, amitől a megváltást várja.

„A műtétnek csökkentenie kellene a fájdalmat és a fertőzések számát. Vissza kellene adnia az életemet. Viszont a gondolat, hogy egy újabb komoly sebészi beavatkozásnak kell alávetnem magam, két kisgyerek mellett, hátborzongató!” – teszi hozzá az anyuka. Még így is, a műtétre szinte egy évet kell még várnia. Az orvosok ugyanis nem akarják elismerni a betegségét. Azt állítják, mindezt csak beképzeli.

A Fowler-szindrómát legelőször 1985-ben vetették papírra, és úgy határozták meg, mint súlyos vizeletvisszatartási problémát a fiatal nők esetében. Fele azoknak, akik ebben a kórban szenvednek, policisztás petefészekkel is rendelkeznek.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!