KezdőlapBulvárÍme a királyi szakértők sokkoló feltevése: György hercegből sosem lesz király!

Íme a királyi szakértők sokkoló feltevése: György hercegből sosem lesz király!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Július 22-én, Vilmos és Katalin elsőszülött fia betölti a nyolcadik életévét. A sorsa, hogy egy napon király legyen. Ennek ellenére, harmadikként a trónöröklési sorrendben, szinte minimális az esélye, hogy egy napon ő uralkodjon Nagy-Britanniában. Legalábbis ezt állítják a brit királyi szakértők.

Még mielőtt György herceg a trónra lépne, meg kell várnia, míg beteljesedik a most 72 éves nagyapja, Károly herceg uralkodása, illetve a 38 éves Vilmosé is. Más szavakkal, hosszú évekbe telik, míg a kis hercegnek korona kerül a fejére. Ráadásul a közvélemény sem rajong már a monarchiáért, egyre csökken a brit királyság népszerűsége, II. Erzsébet pedig egyetlen jelét sem mutatja annak, hogy esetleg visszavonulna Nagy-Britannia trónjáról.

Clive Irving, királyi szakértő és Az utolsó királynő: hogyan mentette meg II. Erzsébet a monarchiát (eredeti címén The Last Queen: How Queen Elizabeth II Saved The Monarchy) című kötet szerzője azt állítja, minden lehetőség megvan arra, hogy jóval hamarabb felbomlik a királyság, még mielőtt György herceg a trón közelébe kerülne.

A szakértő kételkedik abban, hogy a monarchia túlélné Károly herceg uralkodását. Azon a véleményen van, hogy Károly messze sem üti a mércét, melyet az anyja, II. Erzsébet és nagyapja, VI. György király felállított.

Mi több, az új brit generációk nem rajonganak a királyságért úgy, mint ahogyan Erzsébet idejében tették az emberek. Egyre többen vannak, akik úgy gondolják, a Windsor család túl népes ahhoz, hogy az adófizetők nyakán éljenek.

Vilmos hercegnek viszont lenne esélye az uralkodásra, amennyiben beteljesednek a pletykák, és apja, Károly herceg lemondana a koronáról, átengedve azt egyből elsőszülött fiának.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet