Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az Egyesült Államok egykori First Lady-je reményteljes, de szívszorító üzenetet küld azok számára, akik szorongó, depressziós tünetekkel küzdenek a világjárvány miatt. Olvasd el a bejegyzést, annyira megnyugtató, hogy mások is küzdenek hasonló helyzettel!

Michelle Obama az Instagramon jelentett be, hogy az utóbbi időben a depresszió enyhe formájával küzd, amelyet részben a koronavírus pandémia, az Egyesült Államok rasszizmusellenes zavargásai, és az ország jelenlegi kormányának politikája váltott ki.

Barack Obama felesége podcastjának egy epizódjában a múlt héten beszélt a témáról.

“Tudom, hogy enyhe depresszióm van. Nemcsak a karantén, hanem a faji konfliktusok, a Black Lives Matter tüntetések, és az állandó politikai konfliktusok miatt. Minden reggel arra ébredni, hogy káosz és állandó zavargások vannak a világban, olvasni, hogy a fekete embert ismét nem vették emberszámba, hamisan vádolták, bántották vagy éppen megölték, nem egy szívderítő dolog. Olyan súly nehezedik rám, amit már nagyon rég nem éreztem” – vallotta be.

“Valóban egy új világ következik, és mindenkinek megvan a lehetősége, hogy eldöntse, hogyan akar élni az új világban” – tette hozzá a volt first lady.

Michelle Obama alvásgondokkal küszködik, mivel állandóan valami problémán rágódik, úgy érzi egyre nagyobb nyomást gyakorolnak rá a világban zajló ellentétek. A podcast után sokan aggodalmunkat fejezték ki, majd erre reagálva válaszolt Michelle Obama az Instagramján

“Jól vagyok, nincs ok aggodalomra. Azokra gondolok, akik életüket kockáztatják értünk, az orvosokra, kórházi személyzetre, a tanárokra, akik ősztől megpróbálják a lehető legjobb módon oktatni a gyerekeinket. És azokra is gondolok, akik tiltakozásokat szerveznek az országunkban” – fejtette ki.

Majd hozzátette, hogy tudja, nem ő az egyetlen aki ilyen fura, nyomasztó bizonytalanságban érzi magát, és csak remélni tudja, hogy mindenki megengedi magának, hogy szabadon azt érezzen, ami éppen jön, és elegendő időt ad magának a pihenésre is.

“Téved, aki azt képzeli, hogy mindaz, ami itt ebben az országban történik nincs hatással rá, és állandóan jól kellene érezze magát. Remélem mindenki megengedi magának és elfogadja az érzéseit. Remélem, hogy mindenki figyel egy kicsit befelé, és elgondolkodik azon, hogy mit tud tenni, hogy a világ egy kicsit jobbá váljon még egy ilyen nehéz helyzetben is. Ne habozzunk felajánlani a vállunkat azoknak, akiknek arra van szüksége, hogy éppen ránk támaszkodjanak.” – mondta Barack Obama felesége.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!