KezdőlapBulvárPletykaCambridge-i diploma, Lady Gagából

Cambridge-i diploma, Lady Gagából

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lady Gaga művészetéből írja diplomamunkáját a patinás cambridge-i egyetem egyik végzős hallgatója.

A Daily Mirror pénteki beszámolója szerint a 21 esztendős Amrou Al-Kadhinak sikerült rávennie professzorait annak engedélyezésére, hogy egyetemi tanulmányait a pop extravagáns amerikai világsztárja által a pop-art történelmében betöltött szerep feltérképezésének szentelhesse.

Al-Kadhi a “Modernizmus, posztmodernizmus, és ami utána jön” című egyetemi kurzus keretében vetette alá mélyreható elemzésnek Lady Gaga videóit, és – saját szavai szerint – kimutatta “a Telephone című zenevideóban fellelhető, warholi színvonalú esztétikumot”.

A Beyoncéval közösen forgatott klipért az énekesnő – eredeti nevén Stefani Joanne Angelina Germanotta – az MTV Video Music Awards 2010-es Los Angeles-i díjátadó gáláján a legjobb közös munkáért járó elismerést vehette át, hét másik díjjal együtt.

Mindazonáltal Al-Kadhi is valószínűleg érzékeli, hogy diplomamunkájának tárgya meglehetősen szokatlan a 800 éves egyetem történetében. A Mirrornak kijelentette: “elismerés illeti” professzorait, amiért elfogadták ezt a disszertációs témát.

Forrás: MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet