Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Senki sem gondolná róla, hogy pokoli gyerekkora volt. Olyan családban nevelkedett, ahol a fizikai erőszak napi rendszerességű volt. Sosem ismerte a biológiai apját. Eilleen Regina Edwards-nak keresztelték, de Twain lett, mihelyt az édesanyja feleségül ment mostohaapjához, Jerry Twainhez.

Népes családba csöppenve, a kis Shaniát gyakorlatilag kényszerítették, hogy 8 évesen bárokban énekeljen, és a pénzt, akit keresett, a közös kasszába tegye. De nem ez volt a legnagyobb sérelme.

„Attól féltem, hogy apám megöli az anyámat.” – emlékszik vissza az énekesnő a gyermekéveire. „Arra gondoltam, hogy egyszer biztos megölik egymást. Anyám is elég agresszív volt. Sokszor úgy tértem nyugovóra, hogy nehogy elaludjak, míg ők ébren vannak, és valami tragédia történjen a hiányomban. Akkor mindig kimásztam az ágyból, hogy megbizonyosodjak róla, mindenki lélegzik.” – mesélte Shania Twain.

A közkedvelt country-pop énekesnő sok emberpróbáló eseményen ment keresztül. Alig volt 10 éves, amikor megerőszakolta az a személy, akinek épp védelmeznie kellett volna őt, sem pedig olyan traumát okoznia neki, mely egy életre megbélyegezte őt. Az 1997-ben kiadott That Don’t Impress Me Much című slágerében utalt is a fizikai, nemi és érzelmi erőszakra, melyet mostohaapja, Jerry Twain követett el ellene.

„Nem fogok belemenni a részletekbe. De nem is kellemetlen nekem erről beszélni, mert úgy gondolom, fontos, hogy az emberek megértsék, igenis túl lehet élni ezeket a dolgokat.” – nyilatkozta korábban Shania Twain a The Guardian című lapnak.

„Azon a véleményen vagyok, hogy a nemi erőszak szorosan összefügg a fizikai és a szellemi bántalmazással akkor, ha valaki közeliről van szó. Én megtanultam eltávolodni mindentől. A bántalmazónak manipulálnia kell téged, teljesen mindegy, hogy az erőszaktétel előtt vagy után teszi, aztán azt mondogattam magamnak, valami nincs rendben az adott személlyel, és hogy az az ember cseppet sem OK, nem én vagyok a probléma.” – folytatta az énekesnő.

2001-ben megírt From This Moment On című balladájában például arról dalol, miként verekedett össze Jerry Twainnel. Shania 11 éves volt, amikor rájött arra, hogy a mostohaapja az önkívületig verte az édesanyját, és még akkor is, mikor az asszony már nem volt magánál, a férfi újra meg újra lenyomta a fejét a vécécsészébe.

„Az apám háta mögé siettem, egy székkel a kezemben, és amilyen erősen csak tudtam, hozzávágtam. Míg sikerült volna elszaladnom, apám teljes erejéből pofon vágott. Amint éreztem az adrenalint szétáradni a testemben, én is visszaütöttem.” – idézte fel az emléket az énekesnő.

Az ABC News-nek adott korábbi interjújában, a country-díva tovább mesélt: „Azt hittem, megölte őt. Meg voltam győződve róla, hogy megfulladt, vagy meghalt az ütésektől, hogy biztosan betörte a fejét, ahogy a vécéhez vágta, és már sosem ébred fel többé. Úgy festett, mint aki halott. Nem volt tudatánál, és egyszerűen csak lógott… apám a hajánál fogta, anyám meg teljesen ellágyult…” – küszködött Shania a könnyeivel.

„Így kellett átélnem a sokkot és annak lehetőségét, hogy anyám meghalt. Ráadásul szégyent is éreztem, amiért így végezte – megfulladva egy WC-csészében… ez valami elfogadhatatlan volt!” – tette hozzá az énekesnő.

A traumás pillanatok ellenére, Shaniának sikerült befejeznie az iskolát 1983-ban, és Nashville-be költözött, ahol megkezdte country-énekesi pályafutását. 1987-ben azonban rossz híreket kapott: édesanyja és mostohaapja autóbalesetet szenvedett, melynek következtében mindketten elhunytak. Bár csúnyán megbélyegezte a gyerekkorát, Shania egy alkalommal úgy nyilatkozott, ugyanúgy szerette Jerry Twaint, mint az édesanyját, és hogy valójában neki köszönheti azt, akivé vált.

„Egy angyal és egy démon lakozott benne, ez volt az ő keresztje. Szerettem és tiszteltem őt mindazért, amit értünk tett, hogy keményen dolgozott azért, hogy minket eltartson, ebből a szempontból követendő példa volt számunkra.” – nyilatkozta mostohaapjáról az énekesnő.