Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Némely családban a gyerek szájára is jut a pusziból, legyen pár hónapos vagy akár 19 éves.

Sokan szájon puszilják gyereküket. Szerinted ez rendben van így?

Ezek a szülők aranyosnak és fontosnak tartják ezt a gesztust, náluk mi sem természetesebb. Az UCLA kaliforniai egyetem egyik pszichológusa szerint, ha létezik ez a szokás, akkor azt egy bizonyos kortól igyekezzünk elhagyni.

“A szájra való puszi zavart kelthet a gyerekben: Ha anya és apa megcsókolják egymást, akkor mi történik, amikor a gyerek kapja? Ha választ kellene mondanom arra, hogy mikor hagyjuk abba ezt a szokást, azt mondanám: most rögtön.” – nyilatkozta az UCLA pszichológusa a Yahoo.com-nak.

A megkérdezett anyák egy része nem gondolja, hogy egy ilyen ártatlan szokás rossz hatással lenne a gyerekre, sőt szerintük ez fontos. A szeretet kinyilvánítása, ahogyan az ölelés vagy az arcra adott puszi.

Az anyák másik fele szerint számtalan más módja létezik a szeretetünk kifejezésére. Úgy gondolják, a csók egy intim megnyilvánulás két felnőtt között, gyerekhez nem illő.

View this post on Instagram

Happy Birthday baby girl ??? We all love you so much ??? X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

A szájrapuszit támogatók között celebek is megtalálhatóak úgy, mint Victoria Becham, aki erős kritikákat kapott, miután Instagram oldalára olyan képet töltött fel, amin kislányát, Harpert szájon puszilja.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!