KezdőlapBulvárVilmos herceg retteg, hogy hamarosan trónra kell lépnie, állítja egy királyi szakértő

Vilmos herceg retteg, hogy hamarosan trónra kell lépnie, állítja egy királyi szakértő

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Vilmos herceg állítólag retteg attól, hogy apja, Károly király rákos megbetegedése miatt a vártnál hamarabb kell trónra lépnie.

„A hír, hogy Károly király rákban szenved, Vilmost és Katalint ijesztő közelségbe hozta a trónra lépéshez, amikor abban reménykedtek, hogy még van néhány évük, hogy a nyilvánosságtól távol nevelhessék három gyermeküket” – írta Tina Brown újságíró a The New York Times-nak írt esszéjében.

György herceg jelenleg 10, Sarolta hercegnő 8, Lajos herceg pedig 5 éves.

Az újságíró, aki a Vanity Fair korábbi főszerkesztője, azt mondja, a gondolat, hogy Vilmos hamarosan király lehet, sok stresszt okozott a párnak, különösen most, hogy Katalin is a rákkal küzd.

„Úgy tudom, ez a kilátás komoly szorongást okoz nekik” – magyarázta.

Brown szerint a családot az utóbbi időben megrázó botrányok – köztük Harry herceg és felesége, Meghan Markle elhidegülése a királyi családtól, valamint András herceg kapcsolata az elítélt pedofil Jeffrey Epsteinnel amúgy is nagy nyomást gyakoroltak Vilmosra és Katalinra.

„Katalin Vilmos után a királyi család legnépszerűbb tagja. A monarchia jövője egy hajszálon függ, és ő az a hajszál” – magyarázta az újságíró. Hozzátette, hogy a 41 éves Vilmosra és a 42 éves Katalinra az utóbbi időben egyre nagyobb felelősség terhe nehezedett, közben pedig a walesi hercegné betegségével is szembe kell nézniük.

„A korai felelősség hulláma nehezedik rá és Vilmosra. Döbbenten, felkészületlenül és Katalin mostani súlyos betegségével a hercegi párra vár a korona hatalmas terhe is” – írta Brown.

Katalin hercegné március 22-én jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, miután a közösségi médiában már egy ideje sok találgatás keringett a januárban elvégzett hasi műtétje miatt.

A hercegné nem árulta el, hogy milyen típusú rákkal küzd, de elmondta, hogy megelőző kemoterápiás kezelést kap.

„Az, hogy Vilmos mellettem van, nagy vigaszt és megnyugvást jelent. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amelyet oly sokan mutattak felém. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent” – mondta Katalin.

Bejelentése nem sokkal azután érkezett, hogy Károly király februárban nyilvánosságra hozta saját rákdiagnózisát. Katalin és Károly király együtt ebédeltek és beszélgettek közös egészségügyi problémáikról, mielőtt nyilvánosan is bejelentették volna a sokkoló hírt.

A 75 éves Károly 2023 májusában lépett a trónra, miután édesanyja, II. Erzsébet királynő 2022 szeptemberében, 96 éves korában elhunyt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet