Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

10 dolog, amit nem szabad megengedned, hogy bekövetkezzen, mert különben az egész életed a megbánásra fog épülni!

A “mi lett volna, ha” érzés az elszalasztott lehetőségekre utal. Ha valaki így indít egy mondatot, valószínűleg olyan dolgokat fog felsorolni, amiket megbánt az életében. Hogy te ne ess ebbe a csapdába, következzen 10 dolog, amelyet el kell kerülnöd!

1. Ha álarcot viselsz, hogy másoknál bevágódj

Ha másmilyennek mutatod magad, mint amilyen valójában vagy, az egyrészt fárasztó, másrészt nem lehet az idők végéig ezt a szerepet játszani. Minél tovább húzod a dolgot, annál több embert fogsz magadra haragítani, megbántani, ha egy nap lehull a lepel rólad. Ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak rólad. Légy magabiztos és önazonos, mert csak így lehet kiegyensúlyozott életet élni.

2. Ha hagyod, hogy az álmaidat mások valósítsák meg

A legnagyobb döntés az életben, mikor elhatározod, hogy megteszel mindent azért, hogy az álmaidat te magad valósíthasd meg. Ne engedd, hogy mások végezzék el helyetted a munkát, mert ha az elsőre kényelmesnek is tűnik, végül eljuthatsz oda, hogy teljesen kicsúsznak a dolgok a kezedből. Haladj a saját utadon, még ha lassabban is lépdelsz, hiszen így legalább tudni fogod, hogy nem térítenek le az ösvényről, amely elvezet téged a céljaidhoz.

3. Ha negatív emberekkel veszed körbe magadat

Ne engedd, hogy bárki is rossz hatással legyen az életedre. Mindig van lehetőség változtatni, nem kell a negatív emberek társaságát “élvezned” életed végéig. Inkább olyan emberekkel barátkozz, akik kedvesek, együttérzőek, jószívűek, viccesek.

4. Ha önző és egoista módon nyilvánulsz meg minden helyzetben

Igyekezz leküzdeni az önzőséged, egoizmusodat, mert ha ez nem sikerül, elszigeteltségben fogod tölteni az életedet, mivel nem lesznek barátaid. Légy együttérző, kedves, segítőkész.

5. Ha nem fordítasz időt a fejlődésedre

Ha szeretnéd megismerni a jövődet, vess egy pillantást a jelenedre. Olyan lesz a jövőd, amilyenné a jelenedet teszed. Dolgozz azért, hogy fejlődj, hogy több és jobb legyél. Ha felismered azt, hogy lépésről lépésre képes lehetsz megváltoztatni az életedet, ne habozz, célozd meg a sikert.

6. Ha nehézséggel találod szembe magad, és feladod a céljaidat

Kudarcok nélkül nincs siker. Még ha meg is visel a bukás, próbáld levonni a következtetéseket, építsd be azokat a tapasztalataid közé, és kezdd újra a küzdelmet. Az egész élet egy tanulási folyamat, és dicsőségben csak akkor részesülhetsz, ha keményen megküzdesz a sikeredért.

7. Ha nem vagy képes lazítani, szórakozni

Az életet élni kell. Ne csak keresztül küzd magad rajta, hanem lásd meg a csodákat, állj meg egy percre, és bámuld a naplementét, figyeld a felhőket, a szelet. Néha bízd rá magad az élet sodrására, meglásd, jól fog esni.

8. Ha beéred kevesebbel

Ha most beéred kevesebbel, később bánni fogod, ezért igyekezz mindig a legjobbat kiharcolni mindenből magadnak. Ez nem lesz könnyű, de meg kell próbálnod, különben mindig eszedbe jutnak az elszalasztott lehetőségek.

9. Ha mindig a holnapra vársz

Ez azért nem jó megoldás, mert csak az idődet vesztegeted. A tervezésnek minden egyes adott percben nekifoghatsz, nem kell azért megvárnod a holnapot. Készíts inkább egy olyan listát, amin a céljaid, és nem a kifogásaid szerepelnek.

10. Ha lusta vagy

Hiába jöttél a világra, az még nem jelenti azt, hogy valaki tartozik neked semmivel. Ha lusta vagy, más nem fogja megvalósítani az álmaidat, azt neked kell megtenned. Ne húzd az időt, mert túl késő lesz. Ne légy lusta, mert egy nap már túl késő lesz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!