Egy lédús, zamatos ananásznál nincs is jobb egy meleg nyári napon. Csak úgy beleharapni, és érezni, hogy átjárja az egész testünket az utánozhatatlan íz.
Azon túl, hogy nagyon finom, hihetetlenül egészséges. Fogyasszunk belőle minél többet. A trópusi gyümölcs rengeteg vitamint, tápanyagot és enzimet tartalmaz, így életerővel tölthet fel egy meleg nyári napon. Együnk meg belőle legalább egy-egy csészével naponta. Vágjuk kockára, kissé hűtsük le, és élvezzük a különleges ízvilágot.
1. Fontos tápanyagokat tartalmaz
Olyan összetevőket tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az egészséges szervezet fejlődéséhez. Sok benne a kalcium, réz, foszfor, kálium, mangán, B-és A-vitamin.
2. Erősíti az immunrendszert
Ha megeszünk naponta egy csésze ananászt sokkal könnyebben vesszük fel a harcot a betegségekkel, legyőzhetjük a fertőzéseket, az influenzát és a náthát is.
3. Csökkenti a vérnyomást
Mivel sok benne a kálium, az ananász lehet az egyik legjobb megoldás a magas vérnyomás csökkentésére.
4. Gyulladáscsökkentő
Ha ízületi problémákkal küzdünk, együnk sok ananászt, hiszen bromelain tartalma miatt kiváló gyulladáscsökkentő. A végtagok duzzadását is megszünteti.
5. Javítja a bőr szerkezetét
Kollagén tartalma miatt jó hatással van a bőrre, segít megőrizni annak fiatalságát.
6. Elősegíti az emésztést
Ha emésztési problémáink vannak, együnk sok ananászt. Magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést, és megtisztítja a vastagbelet, csökkenti a székrekedést.
7. Javítja a látást
Ha makula degenerációban szenvedünk, fogyasszunk sok ananászt. Béta-karotin tartalma miatt segíti a látás javulását.
8. A csontos egészségéért
Nagyon magas a kalcium tartalma, így hozzájárul a csontok egészségének megőrzéséhez.
9. Hámlasztja a bőrt
Megszabadít az elhalt hámsejtektől, így ragyogóan egészséges lesz a bőrünk.
10. Javítja a haj egészségét
Ha ananászt fogyasztunk, hajunk újra egészséges, fénylő és rugalmas lesz.