Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Összegyűjtöttük a legszebb és legfontosabb szabályokat az életről, amelyeket érdemes alkalmaznunk 2020-ban. Ezek a szabályok a Dalai Lámától erednek, attól az embertől, aki a leginkább érti a zen jelentését. Mentsd el őket, és időnként térj vissza hozzájuk.

1. Amikor elégedetlen vagy, mindig többet, többet, és még többet akarsz. Semmi nem elég, hogy végre elégedettnek érezd magad. De amikor elégedett vagy önmagaddal és hálás vagy mindazért, amid van, akkor elmondhatod: Igen, már mindenem megvan, amire valóban szükségem lehet.

2. A legsötétebb napokon is reményt találok, és a legboldogabb napokon is ugyanúgy összpontosítok. Én nem ítélem meg az Univerzumot.

3. Értsd meg, hogy a nagy szerelem és siker néha nagy kockázattal is jár.

4. Nem érhetjük el a békét a külvilágban, amíg nem békélünk meg saját magunkkal.

5. Légy jó, amikor csak lehet. És tudd, hogy ez mindig lehetséges.

6. Az igazi változás a belső változás: hagyd a külvilágot, úgy ahogy van.

7. Amikor szeretettel és jósággal fordulunk másokhoz, nem csak ők érzik majd ezt, hanem saját magunkban is fejlesztjük a szeretetet és a benső békét.

8. Ha egy problémát meg lehet oldani, nem kell aggódnod miatta. Ha pedig nem lehet megoldani, nem érdemes aggódnod miatta.

9. Az életünk célja az, hogy boldogok legyünk.

10. A boldogság nem létezik magától, hanem a tetteinkből származik.

11. Ha boldog életet akarsz élni, légy nyitott és együttérző. Ez az igazi barátság alapja. Nagyobb bizalomra tehetsz szert önmagad és mások irányában is.

12. Kövesd ezt a 3 alapvető szabályt: tiszteld önmagadat, tisztelj másokat, és vállalj felelősséget a tetteidért.

13. Elsődleges célunk az életben mások megsegítése. Ha pedig nem tudunk segíteni rajtuk, legalább ne bántsunk másokat.

14. Ha eltalál egy mérgezett nyíl, az a legfontosabb, hogy minél előbb eltávolítsd, nem az, hogy megállapítsd honnan érkezett, ki lőtte ki, és milyen mérget tartalmaz.

15. Amikor nagy tragédiával szembesülünk az életben, mindig két lehetőségünk van: elveszíthetjük a reményt, és engedünk az önpusztító szokásoknak, vagy úgy fogjuk fel a helyzetet, mint esélyt arra, hogy megtaláljuk a bennünk rejlő erőt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!