Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

2014 esküvője nem követi a hagyományokat. A fehér menyasszonyi ruha már ódivatú, mint ahogyan a jegygyűrű is, ami a párok szerint ráadásul túl költséges. Tökéletes lakodalmat szeretnél? Akkor mindenképp tájékozódj az idei év esküvő-tendenciáiról. Mi hozzuk a legfrissebbeket!

eskuvo

Visszafogott esküvő, kevesebb kiadással

* Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint egyre szélesebb szakadék húzódik a régi és mai generációk felfogása között. 46%-a a megkérdezett felnőtteknek ugyanis azt válaszolta, a menyasszonynak nem kellene fehér ruhába öltöznie.

* A megkérdezettek 83%-a a kisebb létszámú, intimebb esküvőt részesíti előnyben, abból a meggondolásból, hogy a fényűző lakodalmak és a rengeteg meghívott mind fölösleges kiadáshoz vezetnek, főként ha valamelyik ünnepeltnek ez nem az első házassága.

* A válaszadók 46%-a vélte úgy, hogy a menyasszony családjának lenne kötelessége az esküvő költségeit fedezni. Míg a jegygyűrűről a túlnyomó vélemény (57%) az, hogy igen drága mulatság.

* Van azonban hagyomány, melyről mégsem mondanának le 2014-ben: a menyasszony oltárhoz vezetése. A megkérdezettek 84%-a továbbra is helyesnek tartja, ha az arát az édesapja kíséri az oltárhoz.

* Meglepő módon, az esküvő előtti szexet a fiatal válaszadók 47%-a helyteleníti. Míg 71%-uk úgy véli, a párnak külön kellene aludnia az esküvőt megelőző éjszakán.

Esküvőszervezés a technológia világában

Ahogy a technológia fejlődik, úgy lesz egyre könnyebb egy esküvőt megszervezni. 4%-a az oltár elé készülő pároknak vette igénybe az esküvőszervező cégek szolgáltatásait, továbbá 2%-uk elektronikus formában küldte szét a meghívókat. A lakodalmon már túl lévő párok 19%-a pedig elektronikus fényképalbumot készíttetett, és szintén emailben vagy közösségi oldalakon osztotta meg azt ismerőseivel, rokonaival.

A felmérést az amerikai Harris Poll végezte 2014. áprilisában, 2300 személy bevonásával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!