KezdőlapÉletmódEgészség3 ásvány - a bélrendszer megmentői

3 ásvány – a bélrendszer megmentői

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ahhoz, hogy egészséges maradjon és normálisan működjön, a vastagbélnek nátriumra, káliumra és magnéziumra van szüksége. Most megtudhatod, milyen szerepet tölt be e három ásvány a belső szervünk működésében, illetve milyen élelmiszerekben lelheted meg őket.

hasfajas

Szervezetünk számára rendkívül veszélyes az ásványi anyag- és a tápanyagkészlet egyensúlyának a felbomlása, ugyanis hosszú ideig semmilyen tünettel sem jár – állítja dr. Bernard Jensen, a bélrendszer méregtelenítésének atyja. Jensen szerint, ezek az egyensúly-felbomlások idővel vastagbélrákot és hasonló súlyos betegségeket okozhatnak. Ezt könnyen megelőzhetjük, ha naponta gondoskodunk a szükséges vitamin- és ásványmennyiségről.

Milyen szerepe van a nátriumnak?

A nátrium semlegesíti a savat és a belekben lévő erjedést előjdéző gázakat, nyugtatóként hat a béltraktusok számára, és létfontosságú a hajlatok, ízületek és inak egészségéhez. A legjobb nátriumforrás a savó, a kecsketej és a füge. Ezenkívül jelentős mennyiség ásvány vihető be az alma, aszalt kajszibarack, cékla, fekete olívabogyó, sárgarépa, zeller, csicseriborsó, gyermekláncfű (pitypang), datolya, tojássárga, hal, torma, alga, lencse, petrezselyem (fehérrépa), száraz borsó, aszalt szilva, szőlő, vöröskáposzta, piros paprika, szezámmag, napraforgómag és eper fogyasztása által.

Mi a szerepe a káliumnak?

A kálium az izmok rugalmasságát szolgálja, és felgyorsítja a táplálék beleken való áthaladásának idejét – mondja Bernard Jensen. A napon szárított fekete olívabogyó tartalmazza a legtöbb káliumot, de a héjastól elfogyasztott vidéki almában, banánban, szemesbabban, céklában, mandulában, ribizliben brokkoliban, sárgarépában, kesudióban, uborkában, datolyában, aszalt fügében, kecsketejben, szőlőben, zöldsalátában lencsében, zöldbabban, fehér rizsben, szezámmagban, szójatejben, spenótban, paradicsomban, dióban és búzakorpában szintén nagy mennyiségű ásvány található.

Mire jó a magnézium?

A magnézium hashajtóként működik, eloszlatja a puffadást okozó gázakat. A kukoricaliszt és a búzacsíra a legfontosabb magnéziumforrásnak számít. Azonban vigyázzunk a kereskedelemben kapható kukoricalisztre, amely rendkívül finomított. Válaszd inkább a vidékit, vagy amelyeket a bioüzletekben is megtalálsz. Másik jó magnéziumforrás a hántolatlan rizs, az alma, avokádó, száraz bab, cékla, a brazil-dió, datolya, káposzta, kókuszdió, aszalt füge, cikória, lencse, menta, zab, petrezselyem, barack, mogyoró, szilva, szójatej, tofu, hal, kecsketej, zöld paprika, méz, vadrizs, teljes kiőrlésű búza.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet