Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hidegebb évszakokban, több, mint 200 féle vírus kering a levegőben. Ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, ezek bármikor lecsaphatnak egy legyengült immunrendszerre. Egy felnőtt ember évente 2-3 alkalommal, egy gyerek pedig 6-7 alkalommal esik át valamilyen vírusos megbetegedésen.

3 hatékony természetes immunerősítő a téli időszakra

Egy legyengült immunrendszert azonban sokkal nagyobb támadás érhet. Ugye van olyan az ismerősi körünkben, aki szinte soha nem betegszik meg? Törekedjünk arra, hogy nekünk is erős, és egészséges immunrendszerünk legyen.

Alkalmazzuk az alábbi 3 természetes szer valamelyikét.

1. Propolisz

– kutatások alapján kimutatták, hogy a propolisz növeli a szervezet védekező képességét, és erősíti az immunrendszert. Megszünteti a káros baktériumok jelenlétét, úgy, hogy közben a jó baktériumokat nem öli ki. Ez a tulajdonság viszont az antibiotikumokról nem mondható el. Az immunrendszer erősítése érdekébe ajánlott egy három hetes propolisz kúrát végezni, naponta 30-40 csepp propoliszt oldjunk fel egy kevés vízben, és vegyük be.

2. Echinacea

– kiváló gombaölő, vírusellenes, immunserkentő, és antiszeptikus hatású. Ha valaki már felső légúti betegségekkel küzd, az echinacea jóval lerövidíti a betegség lefolyásának időtartamát. A téli időszakban viszont mindenképp ajánlott megelőzésképp is echinacea-kúrát végezni.

3. Zsálya

– növényi aszpirinként is emlegetik, már az ősidők óta alkalmazzák a szervezet erősítése érdekében. Fájdalom- és lázcsillapító hatása is ismert. Kutatások alapján kimutatták, hogy ugyanaz az acetil-szalicilsav megtalálható benne, mint az Aszpirinben.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!