Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hogy nyitott szívvel járjunk a világban, hogy készen álljunk a világ legfontosabb pozitív rezdüléseinek a befogadására, elengedhetetlen a nyugodt, teljes és boldog élet érdekében.

3 perc meditáció a nyugalomért: így nyithatod meg őszintén a szíved

Judith Orloff pszichiáter napi 3 perc meditációt javasol annak érdekében, hogy nyugodtak, boldogak és kiegyensúlyozottak legyünk.

Napi 3 perc szükséges ahhoz, hogy nyugodt és reményteli életünk lehessen. Válasszunk ki egy csendes helyet, ahol tudjuk, hogy nem zavar senki és semmi. Lehet ez akár a lakásunk kedvenc sarka, vagy a fürdőszoba, egy meleg vízzel töltött kád.

Nyugodjunk meg, pihentessük a testünk, lazítsuk el az izmaink, és lélegezzünk mélyeket. Szívjuk be a levegőt, tartsunk bent egy kis ideig, majd kilégzéskor helyezzük jobb tenyerünk a szívünkre. Közben koncentráljunk a szeretett személyre, helyre, egy olyan eseményre, amely boldogsággal töltött el, vagy képzeljük magunk elé azt, amit el szeretnénk érni.

Képzeljük el a boldogság állapotát jelenidőben, amint már megvalósult. A lényeg, hogy miközben lélegzünk érezzük, hogy mellkasunkat átjárja a szeretet, végigölel egy biztató és biztonságos melegség. Árassza el közben egész testünket a pozitív energia. Engedjük el a nyomást, a feszültséget, a negatív gondolatokat. Idővel érezni fogjuk, hogy átveszi a feszültség helyét, a nyugodt boldogság állapota.

Végezzük naponta rendszeresen ezt a légzőgyakorlatot, és egy idő után érezni fogjuk, hogy sokkal nyugodtabbak és nyitottabbak leszünk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!