Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tavasszal nem csak az otthonunkat, de a szervezetünket is meg kell tisztítanunk a szennyeződésektől, hiszen a tél folyamán lerakódott méreganyagok számos betegség kialakulását előidézhetik. Tudtad, hogy nagyon könnyen megszabadulhatsz a felhalmozódott méreganyagoktól?

Tenned kell az egészséged érdekében, hiszen sokkal egyszerűbb megelőzni azokat, mint később pénzt és energiát fordítani a gyógyulásra. Próbáld ki az alábbi lábfürdők valamelyikét, és sokkal egészségesebb, energikusabb, és kiegyensúlyozottabb leszel.

Első méregtelenítő módszer

Hozzávalók:

  • 2 csésze szódabikarbóna;
  • 1 csésze himalájai só;
  • 1 csésze almaecet;
  • 10 csepp levendula illóolaj;

Alkalmazás:

A felmelegített vízben keverd el a sót, majd add hozzá a fürdővízhez, vagy egy nagyobb tál meleg vízhez, ha csak lábfürdőként szeretnéd használni. Keverd a vízhez az almaecetet és az illóolajat, majd 30 percig élvezd a kellemes fürdő gyógyhatását. Ha csak lábfürdőt készítesz, akkor 2 evőkanál szódabikarbónára, 1 evőkanál himalájai sóra, 1 evőkanál almaecetre, és 2 csepp illóolajra lesz szükséged.

Második méregtelenítő módszer

Ezzel a fürdővel nem csak a méreganyagoktól szabadulhatsz meg, de bőrproblémák ellen is kiváló megoldás lehet.

Hozzávalók:

  • 50 gramm fehér-, vagy kék agyagpor;
  • 1 csésze himalájai vagy tengeri só;
  • 10 csepp bármilyen illóolaj;

Elkészítés:

Old fel a sót és az agyagport egy kevés vízben, keverd hozzá az illóolajat, majd öntsd a kádban és keverd el a meleg vízzel. Az agyagporból készült pépes masszát alkalmazhatod fürdés előtt frissítő és regeneráló masszázsra is. Ha lábfürdőhöz használod, akkor a következő mennyiségre lesz szükséged: 1 evőkanál agyagpor, 2 evőkanál só, és 3 csepp illóolaj.

Harmadik méregtelenítő módszer

Hozzávalók:

  • 1 csésze 3%-os hidrogén-peroxid;
  • 1 teáskanál gyömbérpor;

Alkalmazás:

Engedj meleg vizet a kádba, keverd el egy kis tálkában a hozzávalókat, majd add hozzá a kád vízhez. Legalább 30 percen keresztül élvezd a kényeztető és egészséges fürdőt. Ha csak lábfürdőt készítesz, akkor 2 evőkanál hidrogén-peroxidra, és egy teáskanál gyömbér porra lesz szükséged.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!