KezdőlapÉletmód5 apró módszer, amivel tönkreteszed a kapcsolataidat anélkül, hogy egyáltalán észrevennéd

5 apró módszer, amivel tönkreteszed a kapcsolataidat anélkül, hogy egyáltalán észrevennéd

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Úgy érzed találkoztál az igazival, aki mellett valóban szeretve és értékelve érzed magadat, de idővel mégis találsz néhány apróságot, ami zavar a viselkedésében, vagy a szokásaiban, és néha úgy érzed, akarattal bosszant fel téged bizonyos dolgokkal, amikről tudja, hogy zavarnak? Egyetlen kapcsolat sem tökéletes, de gondolkodtál már el azon, hogy talán éppen te vagy a probléma forrása?

5 apró módszer, amivel tönkreteszed a kapcsolataidat anélkül, hogy egyáltalán észrevennéd

1. Hagyod, hogy a megoldatlan fájdalom irányítson

Mindenki megtapasztalja a fájdalmat, ez az élet elkerülhetetlen része. A probléma sokkal inkább az, hogy nem tudjuk, hogy oldjuk fel az elszenvedett sérelmeket, és magunkban hordozzuk mindazt a fájdalmat, amit gyerekkorunk óta megtapasztaltunk.

Ezek a sérelmek kezdenek felhalmozódni, és hamarosan elkezdjük ezen a fájdalmon keresztül látni önmagunkat, megfeledkezve arról, hogy az, ami velünk történt, nem határoz meg bennünket – írja a YourTango.com.

Amikor a partnerünk tesz vagy mond valamit, ami felszínre hoz egy régi sérelmet, elhatalmasodnak rajtunk a negatív érzések, és ezek hatása alatt reagálunk az adott helyzetre, amit később sokszor megbánunk. Azzal, hogy begyógyítjuk a régi sebeket, javíthatunk a kommunikációnkon egy kapcsolatban.

2. Nem szereted és értékeled önmagadat

Ha úgy lépsz be egy kapcsolatba, hogy nem érzed jól magadat a bőrödben, és nem vagy elégedett azzal, aki vagy, az komoly problémákhoz vezethet. Ha nem szereted és fogadod el magadat olyannak, amilyen vagy, hogy lehetnél képes megtenni ugyanezt a partneredért?

Senki sem tökéletes, de ez nem befolyásolja az érzéseinket, ha szeretünk valakit. De ne várd el a partneredtől, hogy megadja neked azt a szeretetet, amit neked kellene megadnod önmagadnak, erre csak te vagy képes.

3. Ahelyett, hogy tisztelnéd a párodat, irányítani próbálod

Ha úgy lépsz be egy kapcsolatba, hogy sebezhető és bizonytalan vagy, és minden lépésnél szükséged van a partnered megerősítésére, az sokat árthat a kapcsolatotoknak.

Ha folyamatosan több figyelmet követelsz a párodtól, miközben minden lépését ellenőrzöd a saját bizonytalanságosból kiindulva, azzal komolyan aláásod a köztetek lévő bizalmat.

Koncentrálj inkább arra, hogy te magad megadd magadnak azt, amire szükséged van, hogy felold ezt a bizonytalanságot és állandó megerősítési kényszert.

4. Nem tudod kezelni a féltékenységedet

A féltékenység érzése időről időre előfordul, de amikor ez kezd felemészteni, az negatívan befolyásolja a kapcsolatodat. Fontos felismerni, hogy a féltékenység nem a másik emberről szól, hanem önmagunkról, és a saját döntéseinkről, amikkel elégedetlenek vagyunk.

Ennek ellensúlyozására koncentrálj magadra, és arra, hogy te magad a számodra megfelelő döntéseket hozd, és soha ne érd be kevesebbel, mint amiről úgy érzed, megérdemled. Csak így érezheted jól magadat a bőrödben, akár párkapcsolatban vagy, akár szingli vagy.

5. Nem tudod kezelni a feszültséget

Minden kapcsolatban van bizonyos fokú feszültség. A probléma az, hogy amikor jól mennek a dolgok, nagyszerűen érezzük magunkat, de amikor feszült helyzetbe kerülünk, sokszor nem tudjuk megfelelően kezelni azt, és vagy vádaskodni kezdünk, vagy elmenekülünk a konfrontáció elől.

Fontos, hogy ezeket a nehezebb pillanatokat érett, felnőtt módon kezeljük. Ez azt jelenti, hogy vállaljuk a felelősséget, és a partnerünket is támogatjuk ugyanebben. Ne feledd, hogy egy kapcsolat nem lehet tökéletes, és a lényeg, hogy hajlandók legyünk együtt fejlődni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet