Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mint minden betegség esetében, a veseproblémáknál is ugyanaz a helyzet: minél hamarabb történik a diagnosztizálás, annál gyorsabb lesz a gyógyulási folyamat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már az első figyelmeztető tünet jelentkezésekor keressünk fel egy szakembert!

Nézzük, melyek azok a tünetek, melyek vesebetegségre utalhatnak!

1. Derékfájás

– az állandó derékfájás vesebetegség tünete is lehet. A fájdalom jelentkezhet csak az egyik, de akár mindkét oldalon is. Súlyosabb esetben az egész ágyéki részre kisugározhat. Legtöbb esetben vizelés után a fájdalom csökken, vagy egy kis időre megszűnik.

2. Húgyúti problémák

– a vizelet színének, és szagának gyakori változása. Az erősödő vizelési inger, vagy a véres vizelet is veseproblémára utalhat.

3. Ödéma

– ha a vesék nem működnek rendesen, a méreganyagok nem ürülnek ki rendesen a szervezetből, és ödémásodás alakulhat ki. Leginkább a láb-, boka-, és kézrészen jelentkezik az ödéma, de súlyosabb esetben akár szív- vagy tüdőödéma is kialakulhat.

Ezt már olvastad? A hányinger és hányás olyan tünetek, amelyeket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni!

4. Bőrproblémák

– a felhalmozódott méreganyagok gyakran kiütések, pattanások, és ekcéma formájában jeleznek a bőrön keresztül. Ezek is utalhatnak arra, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

5. Csökkent oxigénellátás

– a vesének fontos szerepe van az oxigénellátásban. Ha nem működik megfelelően, akkor csökkenni fog a vörösvértestek száma, és így nem fog tudni a friss oxigén megfelelően közlekedni a vérben.

Ezt már olvastad? Ha ezt a tünetet észleled a körmödön, azonnal fordulj orvoshoz!Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!