Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legtöbb férfi általánosságban véve fél az érzelmektől. Nem tudják, hogy fejezhetnék ki őket, mert gyerekkoruk óta arra tanították őket, hogy tartsák magukban az érzéseiket, „legyenek igazi férfiak”, a férfiak soha nem sírnak, és hasonló ostobaságok.

1. Nem értik meg, mit is éreznek valójában

Ez az egyik oka annak, hogy a férfiak elrejtik az érzéseiket: egyszerűen nem tudják, hogyan kell érezni. Különösen akkor, ha olyan összetett érzésről van szó, mint a szerelem.

Amikor az embert elárasztják azok az érzések, amelyeket nem ért meg, egyszerűen magába zárkózik, és elrejti mindazt, ami benne történik. Nem szabad kényszeríteni, hogy megnyíljon. Időt kell hagyni neki, hogy elfogadja és megértse ezeket az érzéseket.

2. Félnek az érzéseiktől

Lehet, hogy megérti az érzéseit, de tudatosan úgy dönt, hogy elrejti őket. Miért? Mert megijesztik. Fél az érzésektől, mert azok elárasztják őt. Végül is a szerelem teljesen megváltoztat minket, és a legtöbb férfi fél attól, hogy elveszti az irányítást. A szerelem valóban bolonddá tesz minket.

3. A férfiaknak több időre van szükségük, hogy megértésék, mit éreznek

Amikor egy férfi és egy nő találkozik, és jól érzik magukat együtt, ki az, aki először lesz szerelmes? Természetesen a nő, mert előbb megérti, mit érez. Egy férfinak több időre van szüksége ahhoz, hogy megértse, mi megy végbe benne. Ezért a nők gyakran jutnak arra a következtetésre, hogy a férfi valójában nem is érdeklődik irántuk, pedig ő egyszerűen csak többet gondolkodik ezen.

4. Nem akarják elveszíteni az irányítást, és nem akarnak sebezhetőnek tűnni

A férfiakat arra tanítják, hogy mutassák magukat erősnek és bátornak. Biztosak abban, hogy ha egy nő látja valódi érzéseiket, túl érzékenynek találja őket, erről pedig úgy gondolják, nem lehet vonzó, hiszen egy férfinak keménynek kell lennie. Csak akkor nyílnak meg, amikor érzik, hogy a nő nem fogja elítélni őket ezért.

5. Félnek, hogy érdektelenné válnak, ha azonnal megmutatják érzéseiket

Szeretik tudni, hogy valaki szereti őket, szeretik a nők figyelmét és érdeklődését. Ezért elrejtik az érzéseiket, hogy ez az időszak tovább tarthasson. Végül is, amikor egy férfi megmutatja érzéseit, egy nő ellazul, és már nem próbálkozik olyan keményen, mert tudja, hogy a férfi már az övé.

De amikor egy férfi attól tart, hogy elveszít egy nőt, akit igazán szeret, akkor végre megnyílhat, és feltárhatja az érzéseit.

6. Félnek, hogy felhasználhatják ellenük az érzéseiket

Minden férfi fél attól, hogy ha megmutatja valódi érzéseit, ellene fordíthatják azokat. Tudja, hogy amikor egy nő ismeri az érzéseit, minden ász és hatalom az ő kezében van. Megpróbálhatja féltékennyé tenni a férfit, vagy szerelme bizonyítékát kérheti. Lehet, hogy volt már negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban a múltban, és egyszerűen csak megpróbál óvatos lenni.

7. Néha arra várnak, hogy a nő tegye meg az első lépést

Ha egy férfi attól tart, hogy az érzéseit felhasználhatják ellene, elvesztheti az irányítást, és sebezhetőnek tűnhet, vagy még nem bízik meg a nőben, akkor egyszerűen csak arra vár, hogy a nő tegye meg az első lépést. Ez a várakozás időnként hosszú ideig eltarthat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!