A goji aszalt formájával már mindannyian találkoztunk, csak éppen lehet, hogy nem tudtuk, hogy a piros gyümölcs mennyire jótékony egészségünkre.

Azt tudjuk, hogy az antioxidánsok mennyire fontosak szervezetünknek, szerepük többek közt a rák megelőzésében sem elhanyagolandóak. A goji az egyik leghatékonyabb antioxidánsok között említhető. A hagyományos kínai orvoslásban napi szinten alkalmazzák a goji bogyót, nyersen, szárítva vagy gyümölcslé formájában. Egész évben fogyasszuk rendszeresen, építsük be táplálkozásunkba.
1. A bogyó tele van antioxidánsokkal, leginkább karotinoidokat és zeaxantint tartalmaz. Több mint 65 éve alkalmazzák a szem és a retina egészségének megőrzésére.
2. Kiváló máj és vesevédő.
3. Ellenállóbbá teszi az immunrendszert, javítja az erőnlétet.
4. A benne található polizaharidok serkenti az agyalapi mirigyet és a növekedési hormont (HGH). Ez a hormon késlelteti az öregedést, és minél több gojit eszünk annál jobb formában érezzük magunkat.
5. Antioxidáns hatása miatt oxigénhez juttatja a sejteket, megakadályozza azok elöregedését, így megelőzhető sok betegség is.
6. Segítségével megelőzhetjük a fáradtságot, kimerültséget, álmatlanságot és csökkenthetjük a stresszes életmód következményeit.
7. Vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet.
8. Segít a fogyásban, ezért akik súlyproblémával küzdenek bátran építsék be étrendjükbe.
9. Normalizálja a vérkeringést, így természetesen hozzájárul az egészséges élet meghosszabbításához is.