Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tedd fel magadnak a következő két kérdést, és válaszolj őszintén: Milyen párkapcsolatot érdemlek? Mennyire tisztelem magam, és a páromat?

9 érv, hogy talán jobbat is érdemelnél a jelenlegi párodnál!
Fotó: Pexels.com

Ha válaszoltál, már sok mindenre önmagad is fényt deríthetsz, így elindulhatsz azon az önismereti úton, aminek a végén kiderítheted, hogy milyen párkapcsolatban, milyen ember mellett tudod jól, és boldogságban érezni magadat.

Most abban próbálunk segíteni, hogy rágyere, többet érdemelsz-e a párodtól.

1. Ha a párod már alig hajlandó kommunikálni veled

A kommunikáció egy párkapcsolat alapkelléke, kifejezi a viszonyt, ami két ember között van. Ha mindent megtudtok beszélni a pároddal, akkor a kapcsolatotok is rendben van, de ha nehézségek vannak ezen a téren, akkor ideje elkezdeni kidolgozni egy megoldást, ami érdekes módon csakis kommunikációval hidalható át, tehát mindkét félnek ki kell fejtenie a véleményét, gondolatait a párkapcsolatával kapcsolatosan.

2. Ha a párod nem értékeli azt, amit teszel

Ez azért lehet bomlasztó, mert minden ember, valahol legbelül egy kis elismerésre, dicséretre vágyik, amit ha nem kap meg, főként a párjától, akkor bizony az évek alatt a kapcsolat kihűlhet, amit nehezen lehet helyrehozni.

3. Ha mindig te tervezel

Az sem jó jel, ha a jövőtökkel kapcsolatosan csak neked vannak elképzeléseid, ha csak te dolgozol ki közös programokat, és ő úgy csinál, mintha egyedül élne. Ezen is sürgősen változtatni kell.

4. Ha a párod családja nem kedvel túlságosan

Ez egy eléggé kellemetlen helyzet, ami gyakran okoz komoly feszültséget a felek között. Higgadtan kell leülnötök átbeszélni ezt a kényes ügyet, és közösen kell megoldást találni, amelyben a férfi akár még a szüleivel szemben is képes megvédeni a párját.

5. Nem tartja tiszteletben az idődet

Egy civilizált társadalomban a pontosság nagyon fontos, mert ezzel tartjuk tiszteletben a másik embert. Nos, ha a párod mindig elkésik, és nem szól erről előre, az nagy fokú tiszteletlenség a részéről, amin változtatnia kell.

6. Nem érzed magad biztonságban

Ha nem érzed magad biztonságban a párod mellett, ha úgy érzed, hogy nem figyelnek rád, akkor az a kapcsolat nem sok jót ígér. Ilyen esetben már az is jobb, ha egyedül élsz, mert így tudod, hogy csak magadra számíthatsz.

7. Ha megszűnik a testi kapcsolat

Nincs nagy baj, ha a párod sokat ölelget, megcsókol, puszikkal kényeztet, és a szerelmeskedés is gyakran fordul elő, mert ilyen esetben érződik, hogy a párod szeret. Ha mindez kimarad, megritkul, akkor valami gond keletkezett a párkapcsolatodban, amit orvosolni kell, mégpedig minél hamarabb.

8. Ha eltitkol előled dolgokat

A hazugság soha sem tesz jót egy párkapcsolatnak, hiszen így a felek már nem fognak bízni egymásba, ami pedig egy kapcsolat alapját jelenti.

9. Ha távolságtartóvá válik

Ez sem jó jel, hiszen két ember, akik igazán szeretik egymást, azok képesek őszintén beszélgetni a problémáikról. Ilyen esetben tégy meg mindent, hogy a párod elmondja, hogy mi bántja, ami azért jó, mert így el lehet kezdeni közösen dolgozni a megoldáson.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!