KezdőlapÉletmódA brit nők jobban aggasztja súlyuk, mint a rákbetegségek

A brit nők jobban aggasztja súlyuk, mint a rákbetegségek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Nagy-Britanniai nők sokkal jobban aggódnak súlyfeleslegükért és jobban félnek az öregedéstől, mint a rák kialakulásának kockázatától, derült ki egy szerdán közzétett kutatásból.

A 1.100 megkérdezett nőből, akiket arról kérdeztek a kutatók, mi aggasztja őket a legjobban, negyede helyezte elsőbbnek a súlyproblémákat, majd csak ezt követte az öregedés, stressz, rák, szívpanaszokat és a terméketlenség problémája.

A 20 és 50 év közötti nők esetében, 50 százalékkal nő az elhízástól való félelem mutatója.

A megkérdezettek csupán 2 százaléka helyezte első helyre a rákbetegségeket. A tanulmányt az interneten végezték, decemberben.

A megkérdezett, 70 év feletti nők 10 százaléka nyilatkozta azt, hogy jobban fél az öregedéstől, mint attól, hogy rákbetegsége lesz, noha az évek előrehaladtával a rákbetegség kialakulásának esélye is sokkal nagyobb.

Sarad Jarvis szerint, a média és a reklámok a felelősek azért, ha a nők gondolkodásában a súlyproblémáktól való félelem merül fel először.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet