KezdőlapÉletmódDivatA fodrász szerint a göndör hajú nőknek soha nem kellene viselniük ezt...

A fodrász szerint a göndör hajú nőknek soha nem kellene viselniük ezt a frizurát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A göndör haj gyönyörű, de nem árt szem előtt tartani, hogy egyes frizurák jobban passzolhatnak ehhez a hajtípushoz, míg mások hátrányosak lehetnek. Ha például egy rövidebb frizurát választunk, figyelnünk kell a megfelelő formázásra és a lépcsőzetes vágásra, hogy elkerüljük a túlságosan bozontos hatást.

A fodrászok és stílustanácsadók hasznos tippeket adhatnak ebben a kérdésben, és azt is megmondhatják, melyek azok a frizurák, amiket érdemes inkább kerülni.

Ghanima Abdullah, a The Right Hairstyles hajszakértője és kozmetikusa, valamint Arrogant Smith, a KES Wigs profi fodrásza és haj-tanácsadója a bob frizurákkal kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat.

A profik tanácsa: Kerüld a göndör bob frizurákat hangsúlyos frufruval

Ghanima szerint a frufru csodákat művelhet a göndör fürtökkel, de érdemes kerülni a túlzottan vastag frufrut és az állig érő hosszúságot, mert ez túlzott göndörödéssel járhat, és nem feltétlenül érjük el a várt elegáns hatást.

A szakértő inkább egy valamivel hosszabb lob frizurát javasol (mint a képen látható modell esetében is), mivel ez elég hosszú, nem csak állig érő, ugyanakkor a frufru is könnyed hatást kelt, jól el lehet választani, és növeli az arc szimmetriáját.„Göndör haj esetén a legrosszabb bob frizura a bozontos, kócos bob” – mondja Ghanima, hangsúlyozva, hogy ezt érdemes elkerülni.

„Ez a frizura a fürtök egy részét egyenesnek, a többit göndörnek mutatja. Leginkább egy uszkárra emlékeztet” – figyelmeztet.

A szakértő szerint ezt a hatást elkerülhetjük, ha hosszabb, kulcscsontig érő frizurát választunk, mert az egyenletesebbnek és kevésbé felfújtnak tűnhet.

Ehelyett próbálj ki egy aszimmetrikus göndör bobot

Arrogant Smith szerint a göndör hajból akkor lehet kihozni a maximumot egy bob frizura esetén, ha a fodrász az elülső részeket óvatosan rétegezi ritkító ollóval, hogy lágyabb megjelenést biztosítson, és ez ugyanakkor volument is biztosít a fürtöknek.

A plusz tartás érdekében Smith szerint formázás előtt érdemes valamilyen göndörödést fokozó terméket használni.

Emellett megjegyzi, hogy egy aszimmetrikus bob formát és dimenziót adhat a göndör hajnak.

@curlfrann I love asymmetrical curly bobs???? #denvercurls #denvercurlspecialist #curlyhaircut #curlyhairtransformation ♬ moth to a flame x after hours – trlixqy

„Az aszimmetrikus bobot úgy vágják, hogy az oldala hosszabb, mint a hátsó része, ami nagyobb volument és mozgást biztosít” – magyarázza a szakértő.

Smith ugyanakkor azt javasolja, hogy minél kevesebb hőhatásnak tegyük ki a hajunkat, ezáltal is minimalizálva a hajszálak károsodását, és rendszeresen vágjuk vissza a töredezett hajvégeket (4-6 hetente).

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet