KezdőlapÉletmódDiétaA japánok kedvence: banándiéta

A japánok kedvence: banándiéta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Itt az új fogyókúra-őrület: banándiéta. Első hallásra egyszerű, és nem kell különösebb pénzösszeget sem költeni rá. Japánban állítólag már kongnak az ürességtől a banános polcok, mivel annyira hatékonynak bizonyult, hogy mindenki banán-kúrába kezdett. Egy próbát mindenképp megér!

banan

Vannak, akik egész életükben fogyókúráznak, kipróbálnak fűt-fát, koplalnak, egészségesen táplálkoznak, és közben észre sem veszik, hogy igazából mire lenne szükségük, ahhoz, hogy jól érezzék magukat a saját (!) bőrükben. A fogyókúrák között óriási különbség van, léteznek olyanok, amikor a jóhiszemű ember, a csontsoványság reményében bekap egy bogyót, és vannak olyanok is, melyek komoly étrendváltoztatásra (vagyis szinte nem evésre) sarkallnak). Mindenkinek a saját magánügye, hogy fogyókúrázik-e, és éppen melyik módszert akarja kipróbálni.

Nem szeretem a fogyókúrás, csodákat ígérő kapszulákat, de néha, kipróbálok olyan módszereket (vegyi anyagok kizárva), melyek méregtelenítik, tisztítják a szervezetet és esetleg némi slankítást is ígérnek. A banánkúráról olvasva, úgy tűnik igencsak sok embernek bevált. Mivel nem kerül sok áldozatba, se fölösleges pénzkidobást nem követel, gondoltam kipróbálom. Mellesleg, még a banánt is szeretem.

A diéta lényege, hogy reggel éhgyomorra egy banánt kell megenni, majd egy pohár langyos vizet inni. Utána vagy három órát semmit sem fogyasszunk, majd, ha éhesek vagyunk, ajánlatosabb mértékkel egy kis édességet enni. Ebédre, vacsorára bármit ehet az ember, de lefekvés előtt (éjfél előtt le kell feküdni) legalább négy órával semmit se együnk. Kicsit úgy hangzik az egész, mint egy varázslás, csak épp nem kell hármat pördülni a sarkunkon banánevés közben. A lényeg, hogy rengeteg pozitív visszajelzés olvasható a világhálón. Két hétig ajánlott a diétát csinálni, nem óriási fogyásokat ígérnek vele, de egészségesebb, könnyebb, energikusabb lesz az ember szervezete tőle, és közben három-négy kiló is lefut. A banán erőt ad az aktív hétköznapokhoz, és közben nem engedi a fölösleges zsír lerakódását sem. Elűzi az éhséget és vitaminokkal, tápanyagokkal látja el a szervezetet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet