KezdőlapÉletmódA milliomos, aki évi 2 millió dollárt költ arra, hogy fiatalabb legyen:...

A milliomos, aki évi 2 millió dollárt költ arra, hogy fiatalabb legyen: 5 órakor kel és 100 táplálékkiegészítőt szed be

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 45 éves Bryan Johnson, aki sikeres vállalkozó – egy technológiai cég vezetője – azt a célt tűzte ki maga elé, hogy nemcsak egyszerűen lelassítja az öregedési folyamatot, de vissza is fordítja azt, hogy újra 18 évesnek nézzen ki. Ehhez komoly rutint dolgozott ki, ami minden részletre kiterjed a táplálkozástól kezdve, a testmozgáson át a költséges kísérleti kezelésekig.

Évente 2 millió dollárt költ a „Project Blueprint” nevű intenzív kúrára, amely Johnson és orvosai állítása szerint, segített „megfiatalítani” a szerveit – a szíve egy 37 évesé, a bőre egy 28 évesé, a tüdőkapacitása pedig egy 18 évesé. A projekt részeként többek között tizenéves fia vérplazmáját is megkapja, de számos más dologgal is próbálkozik, hogy a teste fiatal maradjon.

Johnson rutinja különösen részletes, napjainak minden egyes percét gondosan megtervezte, és orvosok egy egész csapata áll a rendelkezésére a projekt kivitelezésében.

Minden reggel 5 órakor kel, megméretkezik (zsír- és izomtömeget is mér), megiszik egy edzés előtti turmixot, és több mint 60 táplálék-kiegészítőt vesz be, többek között kreatint, ami alapvető szerepet játszik a sejtek, legfőképpen az izomrostok energiaellátásában.

Ezután egyórás edzés következik a konditeremben – egyaránt végez kardió- és erőnléti gyakorlatokat – majd elfogyasztja „szuper zöldségekből” álló reggelijét (évente körülbelül 30 kiló zöldséget próbál fogyasztani).Emellett olyan trendi kezeléseket kap, mint a vörös fényterápia és az ultrahangos terápia. A napi kezelések után újabb étkezés következik, ezúttal mogyoróféléket fogyaszt, és további 40 táplálék-kiegészítőt vesz be, köztük kakaóflavonoidokat.

A harmadik és egyben utolsó étkezésre a nap folyamán délelőtt 11 órakor kerül sor.

Reggel 9-től este 6-ig dolgozik, majd két és fél órát tölt a családjával, valamint pihenéssel, bőr- és fogápolással, és este fél 9-kor fekszik le aludni.

Johnson azt is elárulta, hogy egy kicsit sem csábul el az egészségtelen ételektől – például egy pizzától vagy fánktól – és nem tér el a céljától ezek kedvéért. „Már a gondolattól is rosszul vagyok” – mondta, a bűnös élvezetnek számító ételekre célozva.

De természetesen nem ő az egyetlen, aki az örök ifjúság forrását próbálja megtalálni, és mások is végeznek kutatásokat, kísérleteket az öregedési folyamat lelassítására.

Egy orvos, a 63 éves Mark Hyman például azt mondja, az olyan egészséges szokásoknak köszönhetően, mint a napi smoothie fogyasztás, a testmozgás és a stresszcsökkentés, az egészségi állapota olyan, mint egy 43 évesé.

Az élet meghosszabbítására és az öregedés lelassítására vonatkozó jelenlegi stratégiák azonban még nem rendelkeznek elegendő kutatási eredménnyel ahhoz, hogy egyértelműen bizonyított legyen a működésük.

Bár igaz, hogy a helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás segíthet a betegségek megelőzésében – amelyek közül több az öregedési folyamattal is összefüggésben van – de a biológiai életkor meghatározására szolgáló tesztek még mindig ellentmondásosak, és az örök ifjúság, legalábbis egyelőre, csak álom marad.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet