Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A napfény segítségével történő terápia, a „fényterápia”, egy nagyon hatékony kezelési formát jelent számos betegség esetén, mivel hozzájárul a fehér vérsejtek szaporodásához, melyek a fertőzésekkel szemben veszik fel a harcot a szervezetben.

A napozás jótékony hatásai, melyekről eddig nem is tudtál!

Köztudott, hogy a tengerparti klímának jelentős a szervezetre gyakorolt regeneráló, stimuláló hatása. Ha 15 percre kitesszük magunkat egy meleg napfény fürdőnek, olyan, mintha 1000 egységnyi D vitamint vennénk magunkhoz, mely segít a kalcium számára beépülni a csontokba, így hozzájárul a „boldogság hormon” fokozott termeléséhez.

Nézzük akkor, melyek a napozás kevésbé ismert jótékony hatásai!

· Nagyon hatásos a szklerózis multiplex kezelésében, hiszen, ezen betegség kialakulásában jelentős szerepe van a napfény hiány hatására kialakuló D vitamin hiánynak.

· A napfürdő jó hatással van az aknéval, pattanással és pikkelysömörrel küzdő betegek bőrére, mivel gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és gyógyító hatással rendelkezik.

· A napozás jótékonyan hat a pihentető alvásra is. Amikor a természetes napfény a szemünkkel érintkezik, a látóideg parancsot küldd az agy számára a melatonin termelés csökkentésére. Így a melatonin termelés éjszaka áll be, ezáltal biztosítva a nyugodt és megszakítás nélküli alvást.

· A napfényben való fürdőzés rendkívül előnyös az Alzheimer-kórban szenvedők számára, ugyanis tudományos kutatások alátámasztják, hogy a napfény növeli az alvás hatékonyságát és csökkenti a beteg éjszakai izgalmát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!