Semmi nem lehet finomabb, mint egy jó kis zöldséges és sajtos omlett reggelire. De bárhogyan is készítjük el a tojást, fontos, tudnunk, hogy milyen a minősége.
Legtöbbször olyan tojásokat is elfogyasztunk, melyek nem egészséges tyúkoktól származnak, vagy olyanoktól, melyek nem természetes tápanyagon, stresszes körülmények között és természetes fény hiányában nevelkedtek.
Mert mindaz, amit a madár elfogyaszt, visszaköszön a tojásban. Az egészséges tyúk bármit elfogyaszt, viszont nagyon fontos, hogy legyen mozgástere és friss levegő számára. A jó tojás ismérvei a következőek:
A héj sűrűsége és vastagsága
Ha csak egy kicsit is hozzá érünk, és a héj elreped, ne vásároljuk meg az árut. Minél egészségesebb táplálékot fogyaszt a tyúk, annál erősebb a tojás héja.
Ezt már láttad? Ezt jelenti, ha a tojás sárgáján ilyen piros ereket látsz
A tojássárgájának árnyalata
Ha olyan tojásokat vásárolunk, aminek a sárgája elég halvány, az nem jelent jót. Igyekezzünk minél sárgább belsejű tojásokat választani, mert azok egészségesebbek lesznek számunkra.