Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A zeller segít a zsírégetésben és a víz eltávolításában a szövetekből. Hipoglikémiás hatású, segít csökkenteni az éhségérzetet, remineralizál és élénkít.

A zellertea vízhajtó és méregtelenítő tulajdonságokkal is rendelkezik, ami nagy segítséget jelent a súlyfelesleg elvesztésében. Kiegyensúlyozza a test folyadékszintjét, javítja a vesefunkciót, ami csökkenti a vízvisszatartás által okozott gyulladást.

Hatékony a fogyókúrákban, mert kiüríti a szervezetben felgyülemlett üledékeket.

Hozzávalók a tea elkészítéséhez:

  • 3 zellerszár;
  • 1 liter víz;
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér – 2,5 g (opcionális);
  • 1 citrom leve;

Elkészítési mód:

Felforraljuk a vizet. Közben alaposan megmossuk a zellerszárakat. Amikor forr a víz, hozzáadjuk a kockára vágott zellert. Lassú tűzön 5-10 percig főzzük.

Ha gyömbért is adunk hozzá, tegyük a vízbe 1-2 perccel azelőtt, hogy levennénk az edényt a tűzről. Hagyjuk állni a teát 10 percig, majd adjuk hozzá a citromlevet.

Így fogyasszuk:

Igyunk meg egy csésze teát reggeli előtt. A többit a nap folyamán, a főétkezések előtt, vagy az étkezések között fogyasszuk.

Folytassuk a tea fogyasztását 15 napig, majd tartsunk 15 nap szünetet.

A zellertea előnyei:

A fogyókúrák hangsúlyosabban működnek, ha zellerteával egészítjük ki azokat, amelynek jótékony hatásait nem hagyhatjuk figyelmen kívül:

– elősegíti a szervezet anyagcseréjét, amely nagymértékben függ a test azon képességétől, hogy kiküszöbölje a felesleges zsírt;

– vízhajtó hatású, elősegíti a felesleges víz eltávolítását a szövetekből és a zsírok hatékonyabb égetését;

– antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, segít leküzdeni a különböző gasztrointesztinális betegségeket, javítja az emésztőrendszer egészségét;

– kiegyensúlyozza a test folyadékszintjét, javítja a vesefunkciókat, ami elősegíti a vízvisszatartás által okozott gyulladás csökkentését.

Mindezen hatások egészséges életmód és rendszeres testmozgás bevezetésével érhetők el.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!