KezdőlapÉletmódEgészségAmit a sóról tudnod kell

Amit a sóról tudnod kell

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A só nélkülözhetetlen az emberi szervezet normális működéséhez. De nem a kereskedelemben forgalmazott sóról van szó, amely a finomítási módszereknek köszönhetően elveszíti ásványi tartalmának jelentős százalékát! Olvass tovább, hogy megtudd, miként válaszd ki a sót, amely tényleg jót tesz a szervezetednek!

A szakkönyveket fellapozva, kiderült, a közönséges konyhasó egyenesen ártalmas az egészségre. A természetes só azonban valódi elixír a szervezetnek!

Miért nem ajánlott a kereskedelemben árusított só?

A szakemberek szerint, a közönséges konyhasót az ásványi fűszer újrakristályosításából nyerik. Vagyis, alapanyaga a természetes só, de a finomítási és gyártási folyamatok során ez az alapvető elem 90%-a lebomlik vagy átalakul. Ezáltal az ásványi tartalmát elveszti, ugyanakkor több kémiai elem, adalék is hozzákerül, mint például a magnézium-karbonát az összetapadás gátolására vagy a mesterséges jód, amelyet belevegyítenek.

Tudják az orvosok, miért tanácsolják, hogy csak mértékkel fogyaszd a sót! A túlzottan sós ételek ugyanis komoly problémákat okoznak: magas vérnyomást, szívinfarktust, agyvérzést, csontritkulást, vesekövet, különböző rákos betegségeket, túlsúlyosságot vagy cellulitiszt.

Miért jó a természetes só a szervezetnek?



Egyértelműen azért, mivel a nátrium-klorid mellett, amelyet tartalmaz, több mint 92 további létfontosságú ásvány is megtalálható benne! Ezek közül a legfontosabbak a kálium, kalcium, magnézium, vas, mangán, réz, kobalt, nikkel, króm, bizmut, molibdén, szén, oxigén, kén, foszfor, arany, ezüst és lítium. A sót természetes úton is jódozni lehet, méghozzá a tengeri algákból kivont jód hozzáadásával.

Élelmek, amelyek önmagukban is sót (nátriumot) tartalmaznak:

– a zellerből készített ital az egyik legjobb természetes nátriumforrás;

– petrezselyem;

– koriander;

– kapor;

– tengeri algák;

– a legtöbb friss zöldség.

Milyen sót vásárolj, ha fontos az egészséged?

– kelta tengeri sót;

– himalayai sót – rózsaszínű, pezsdítő hatású, ásványokban gazdag, nem tartalmaz jódot;

– guerandei tengeri sót – tiszta és adalékmentes, természetesen jódozott;

– sima tengeri sót, amely algákat vagy aromás füveket tartalmaz.

Mindezeket megtalálod a bioboltokban, vagy akár az online természetgyógyász üzletekben!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet