KezdőlapÉletmódAugusztus vitaminbombái: így egyél egészségesen a nyár utolsó hónapjában

Augusztus vitaminbombái: így egyél egészségesen a nyár utolsó hónapjában

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A nyár utolsó hónapja rendkívül érdekes színpalettát kínál. Nézzük, melyek a leginkább tápanyagban gazdag ételek augusztusban, és mit ajánlott enni, hogy minél egészségesebben táplálkozzunk.

Nagyon fontos, hogy amennyit csak tudunk annyit együnk a szezonális élelmiszerekből, hiszen ilyenkor nagyon magas a tápanyagtartalmuk. Szervezetünknek sokféle vitaminra, ásványi anyagra, rostra és vízre van szüksége. A szezonális élelmiszerek pontosan a megfelelő tápanyagokat biztosítják azokhoz képest, amelyeket télen vásárolunk és fogyasztunk.

Táplálkozási tanácsok augusztusra

A listán az első az őszibarack és a nektarin. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a C-vitamin pedig mindenképpen segít megelőzni a fertőzéseket. A béta-karotin az az antioxidáns, amely az őszibarack és a nektarin varázslatos színét adja. Később a szervezet A-vitaminná alakítja, ami támogatja a látást.

Az áfonyát szuperételnek tekinthető, ajánlott belőle minél többet fogyasztani. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz, de tele van C-, K-vitaminnal és rostokkal. Antioxidáns tulajdonságaikról is ismert. Védi a szervezetet a szabad gyökök ellen, amelyek károsítják a sejteket, így könnyen kialakulnak a különböző betegségek, az időnap előtti öregedés. Segítségével megelőzhetőek a különböző szívbetegségek, a rákos megbetegedések és fenntartja a normális agyműködést.

A sárgarépában található A-vitamin kulcsfontosságú a szem egészsége szempontjából. Minimális kalóriát tartalmaz, egészséges nassolnivaló, ajánlott rendszeresen fogyasztani.

Bár a hagymát tartják a titkos összetevőnek, amely ízt ad az ételeknek, nyersen is fogyasztható. Számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik. Antioxidáns tartalmának köszönhetően erőteljes gyulladáscsökkenő, rostjai miatt prebiotikus hatása van, ami azt jelenti, hogy táplálja a jó baktériumokat a belekben. 89% vizet tartalmaz.



A cukkini vízben és rostban gazdag, éppen ezért serkenti az emésztést. B6-vitamint is tartalmaz, amely segít szabályozni a vércukorszintet.

Augusztusi nyári vacsorák

Bár augusztus a nyár utolsó hónapja, ez nem jelenti azt, hogy kifogyunk az ötletekből, ha a vacsora-készítéséről van szó. Kiválasztottuk a legegyszerűbb és legérdekesebb recepteket, amelyeket otthon könnyen ki lehet próbálni.

Gyros Smash Tacos

Ez a recept serpenyőben sült ropogós tortillával készül. Gyrosos fűszerezett csirke hússal, kockára vágott lédús paradicsommal, ropogós vöröshagymával és uborkával, bőséges kanál tzatzikivel és egy marék ropogós aranykrumplival töltjük.

Grillezett csirke ananásszal

Az ananász az a titkos összetevő, amely a vacsorát a gasztronómiai élvezetek oázisává varázsolhatja. Nem csak a hawaii pizzáról beszélünk, az ananász is remekül illik a grillezett csirkéhez. Az ananászlé savassága segít a csirkemell puhításában, a cukor pedig segít karamellizálni a húst grillezés közben.

Tészta pestóval és csirkével

Még mindig meleg nyár van, ezért megpróbálhatjuk minimálisra csökkenteni a főzést. A pesztós tészta elkészítése legfeljebb 30 percig tart, és rendkívül ízletes.

Serpenyőben sült gnocchi csirkével

Tápláló és könnyen elkészíthető főétel is lehet, mindenki imádni fogja. Ez a recept tele van fehérjével, és nagyon sok tápanyagot tartalmaz.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet