Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az ajakír télen az egyik legfontosabb kellék, mindig legyen nálunk.

Mivel a nagy hidegben hamar kiszárad a szánk, és a legtöbb ember hajlamos kisebesedésig rágcsálni a bőrt, jobb, ha szépen kenegetjük inkább. Az ajakír azonban még számtalan helyzetben életmentő lehet.

Mutatjuk, mi mindenre jó még!

1. Hogy ne törje fel az új cipő a sarkunk, használat előtt kenjük be a kritikus bőrrészt egy kevés ajakírrel.

2. Ha nem tudjuk lehúzni a gyűrűt az ujjunkról, kenjük be ajakírrel. Így sokkal jobban fog csúszni, és könnyedén lejön majd a rászorult gyűrű.

3. Az orrviszketéstől megszabadulhatunk, ha bekenjük egy kevés ajakírrel. Sokkal jobban hidratál, mint egy hagyományos krém. Így az orr kisebesedését is megelőzhetjük.

4. A kisebb sebek, horzsolások hamarabb begyógyulnak, ha bekenjük ajakírrel. Ez a védőréteg megakadályozza a baktériumok elszaporodását, és a sebképződés is hamarabb beindul.

5. Az ajakír segítségével fixálhatjuk a rakoncátlan szemöldököt is. Kenjük be a szemöldökünk, és akkor minden szál szépen, szabályosan fog állni.

6. Télen a körömágy is hamarább kiszárad. Ne költsünk speciális ápolókrémre, kenjük be inkább ajakbalzsammal.

7. A hideg időben hamarabb feltelik a hajunk elektromossággal. Kenjük be egy kevés ajakbalzsammal, hogy megelőzzük a problémát. Vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, mert akkor zsíros lesz.

8. Az ajakír gyógyír lehet a megtöredezett hajszálakra is.

9. Ha nem csúszik rendesen a cipzárunk, kenjük be egy kevés ajakbalzsammal.

11. Ha hosszú időn keresztül nem hordtunk fülbevalót, akkor egy kicsit nehézkes lesz betennünk újra a fülünkbe. A művelet előtt kenjük be a lyuk felületét egy kevés ajakbalzsammal.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!