Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, éppen ezért már az ókoriak is úgy tartották, hogy az aloe vera a halhatatlanság növénye.

Fotó: Pixabay.com

Könnyen termeszthetünk otthon mi magunk is egy-két cseréppel, így, mindig kéznél lesz szükség esetén. Mivel gyorsan, és könnyen szaporodik, rövid időn belül megduplázódhat az ültetvényünk.

Több, mint 200 biológiailag aktív, az emberi szervezet számára hasznos összetevőt tartalmaz, de igen magas a vitamin, és az ásványianyag tartalma is. Antibakteriális, vírus-, és gombaölő, méregtelenítő, immunrendszer erősítő, antioxidáns hatással rendelkezik.

Nézzük, milyen hasznos összetevőket tartalmaz az aloe vera!

Vitaminok

Az aloe vera nagyon sok C-, A-, E-, B-, B2-, B3-, vitamint, és folsavat tartalmaz. Kiemelkedően magas a vörösvérsejtek képzéséhez szükséges B12-vitamin tartalma is. A vegetáriánusoknak nagy szükségük lehet ezekre a vitaminokra, ezért ajánlott számukra az aloe vera lé fogyasztása.

Aminosavak

Az aloe verában a 22 aminosavból 20 megtalálható. Többek közt van benne szalicilsav is, mely az egyik leghatékonyabb baktériumölő, és gyulladásgátló.

Ásványok

Sok benne a magnézium, vas, réz, kalcium, cink, króm, szelén, nátrium, kálium, mangán. Ezeknek mind fontos szerepük van a szervezet egészséges működésében.

Enzimek

Két nagyon fontos enzimet tartalmaz, az amilázt, és a lipázt, melyeknek kiemelkedő szerepe van a zsírok, és a cukrok lebontásában.

Az aloe vera hatékonyan megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, erősíti az emésztőrendszert, csökkenti az ízületi gyulladást. Szájvízbe keverve megszabadít a fogkövesedéstől, de segítségünkre lehet a szájüregben levő különböző sebek esetén is. Az aloe vera leveléből készített levet keverhetjük turmixokba, gyümölcs, és zöldségitalokba.

Ha boltban vásároljuk, mindig száz százalékos tisztaságú levet keressünk, de mi magunk is elő tudjuk állítani otthon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!