Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legtöbb háztartásban megtalálható a szódabikarbóna, azonban sokkal kevesebb területen alkalmazzuk, mint amennyi pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ha pedig hiányzik a konyhapolcról, könnyedén beszerezhetjük gyógynövényüzletből, patikából.

szodabikarbona-hajsampon
Csodákra képes a szódabikarbóna, használjuk gyakrabban.

 

Nézzük, mire használhatjuk a fogfehérítésen és általános tisztítószeren túl.

1. Bőrhámlasztás!

A szódabikarbóna az egyik legjobb bőrhámlasztó, segítségével könnyedén távolíthatjuk el az elhalt hámsejteket. Keverjük el a szódabikarbónát egy kevés vízzel, úgy hogy pépes masszát kapjunk, majd dörzsöljük át vele az arcot és a dekoltázst. Rendszeres használata sima, tiszta bőrt eredményez.

2. Hajtisztító

Hajmosáskor használjunk szódabikarbónát is, hiszen a legjobb tisztítószerként bizonyult. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a zsíros hajat is hatékonyan és eredményesen tisztítja.

Ezt olvastad? Így készíts sampont szódabikarbónából!

3. Kefék, fésűk tisztítására

Ha már használtuk a szódabikarbóna fogkő eltávolítására, akkor észrevettük, hogy mennyire hatékony. A régi fésűket, keféket áztassuk be egy kevés langyos vízben elkevert szódabikarbónával, így könnyedén megszabadulhatunk a lerakódásoktól.

4. Ápolja a körömágyat

Tudtad, hogy a szódabikarbóna puhítja a körömágyat? Keverjük össze egy kevés vízzel, és egy kisebb ecsettel vigyük fel a körömágyra jó vastagon. Hagyjuk rajta egy keveset, majd dörzsöljük át, és mossuk le.

5. Szemölcsök eltávolítására

A szemölcs egy fájdalmas, és sokakat érintő probléma. Egy kevés szódabikarbónát keverjünk el egy-két csepp citromlével, és a pépes masszával kenjük be a szemölcsöt. Hagyjuk rászáradni, majd öblítsük le vízzel.

Ezt már olvastad? Hogyan távolítsuk el a szemölcsöt almaecettel?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!