KezdőlapÉletmódDiétaA vegetáriánus nem (csak) salátalapin él. De szereti.

A vegetáriánus nem (csak) salátalapin él. De szereti.

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Február óta nem eszem húst. Semmilyet, leszámítva a halat, de azt minden mennyiségben és formában. Ezzel persze néha kiütöm a biztosítékot. Bizonyos ismerősök, akik húst hússal esznek, évente legalább két disznót fogyasztanak el, és a tányérból minimum legalább fél kiló két- vagy négylábú könyököl ki minden ebédnél, nem igazán nézik jó szemmel, hogyha azt mered mondani, hogy nem eszel húst.

vegetarianus

Ilyenkor mintha minimum beteg lennél, akkora sajnálkozás ül ki a húsevők arcára, és próbálnak úton útfélen meggyőzni, hogy csak egy kicsit na, egy kevés soványat, egy-két húsgombócot vagy esetleg egy panírozott szeletet igazán megengedhetsz magadnak.

Nem erőszak a disznótor

Azt hogy húst eszel vagy nem, vagy csak keveset, az mindenkinek a saját választása. Valahogy úgy voltam a dologgal, hogy sosem szerettem a húst igazán, de azért fogyasztottam egy két zsír nélküli darabot, felvágottat, szárazkolbászt és ilyeneket. Nem vallási meggyőződésből, nem hitből vagy állatvédelemből, csak egyszerűen nem szerettem a húst. Aztán egyszer bekövetkezett a teljes húsnélküliség állapota. Ehhez persze valószínűleg az is nagyban közrejátszott, hogy megnéztem egy vágóhídról készült filmecskét, és azóta valahányszor húst látok, eszembe jut az is. Persze elgondolkozom azon, hogy mi van akkor, ha különböző hiányaim lépnek fel, például nem megfelelő a fehérje vagy zsírfogyasztásom. Ezeket pótolni mindenképp szükséges: az ember nem csak úgy ész nélkül lesz vegetáriánus, csak egyszerűen nem eszik húst.

A vegetáriánusok nem éheznek!

A tévhitet, hogy szegények (akik nem esznek húst) alultápláltak lesznek, és csak saláta lapit fogyasztanak, gyorsan el szeretném oszlatni. Ennél változatosabban rég nem étkeztem! Vége a reggelire csak szalámis kenyér, sajttal, s némi zöldséggel kombinációknak. Jobbnál-jobb köretek, kavartak, párolt zöldségek, főzelékek, szója kombinációk, halak léteznek a világon, melyeknek elkészítéséhez csak a fantázia szab határt.

Mivel még kezdő vagyok, felét sem próbáltam ki az alaprecepteknek sem, de azt méltán állíthatom, hogy főleg nyáron a vegetáriánus konyha igazán ízletes és ezerféle. A hús pedig nem hiányzik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet