Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha vacsorázni megyünk, egészen biztosan, mint az emberek nagyrésze, gyorsan rendelünk egy ízletes steak-et. De akkor is, ha kerti partit rendezünk, az egyik fogás valószínű, hogy ropogósra sütött hússzelet lesz. Mert, hát elképzelni sem tudjuk étkezésünket hús nélkül. Azonban, vigyázni kell, hiszen a feldolgozott hús számos rejtélyt, és káros anyagot tartalmaz.

ragasztott-hus

Mi is az a ragsztott hús? Amikor azt hinnénk, hogy a legjobb üzletet kötöttük, hiszen nem csak csodálatosan szép a hús, hanem még olcsó is, akkor kezdjünk el gyanakodni, hogy itt valami mégsincs rendben. Az Egyesült Állaomkban például évente közel 4 millió ragasztott hús kerül forgalomba. És ezeket valakik meg is eszik.

Ha a hús olcsóbb, a szelet többszínű, és rostjai szanaszét állnak, és már-már meg lehet különböztetni a különböző húsokat egy darabon belül, akkor ragasztott hússal van dolgunk. A ragasztáshoz thrombin enzimet használnak, amelyet sertés- vagy marha vérplazmából állítanak elő.

A különböző húsdarabokat trombinnal átitatva néhány órán át állni hagyják, majd a végén egy egybeálló szelet keletkezik belőlük. Ezután formázzák, összenyomják, és fóliába tekerik.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogyan készül a ragasztott hús.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!