Körülbelül 8 nő közül 1 esetében mutatható ki magas kockázat a mellrák kialakulására. A genetikai öröklődés fontos szerepet játszik a kór fellépésében, de bizonyos esetekben legalább annyira számottevő az életstílus és a táplálkozás is.
Az alábbiakban azokat az élelmiszereket soroljuk fel, amelyek segítenek megelőzni a mellrákot, illetve annak továbbterjedését, ha már diagnosztizálták a kórt. Ajánlott tehát minél többet fogyasztanod belőlük, egészséged érdekében!
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
* Kurkuma – megelőzi a betegség kialakulását, illetve átterjedését a tüdőre.
* Paradicsom – likopinban gazdag, amely sikeresen harcol a rákos megbetegedések ellen.
* Avokádó – olajsavat tartalmaz, ami megelőzi a rákot.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
* Vörösbor – csakis akkor hatékony, ha mértékkel fogyasztod. Ez azt jelenti, 2 pohárnál többet semmiképp se igyál naponta. Mindemellett jelentősen csökkenti a sugárkezelés negatív hatásait a szervezetre nézve, és érzékenyebbé teszi a káros sejteket a kezelésre, ami által gyorsabb lesz a gyógyulás.
* Kelbimbó (brüsszeli káposzta) – olyan glukozinolát-kombinációkat tartalmaz, amely védelmet nyújt a szervezet számára valamennyi daganatos betegség ellen.
* Gránátalma – a belőle készített ital megöli a rákos sejteket.
* Lenmag olaj – nagy mennyiségben tartalmaz lignánokat, amelyek szintén a rák ellen nyújtanak védelmet.
* Zöldtea – megelőzi a kór kialakulását és annak terjedését. Mivel fogyjunk? Zöldteával
* Fokhagyma – elpusztítja a rákos sejteket. Hússal együtt megkészítve, csökkenti az abban rejlő rákkeltő kémiai anyagok mellékhatásait.
* Brokkoli és karfiol – indol-3-karbinolt tartalmaz, vagyis olyan kémiai összetevőt, amely leküzdi a mellrákot.
* Spenót – egy kutatás szerint azok a nők, akik hetente legalább 2 alkalommal spenótot fogyasztottak, kétszer alacsonyabb valószínűségét mutatták a kór kialakulásának, mint azok a nők, akik nem ették a növényt.
* Grépfrút – meggátolja a kóros sejtek szaporodását.
* Fekete cseresznye – meggátolja a rákos sejtek továbbterjedését. Még több cikk a cseresznye hatásairól.
* Tengeri alga – olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a kórt azáltal, hogy megsemmisítik az elváltozott sejteket.
* Articsóka – a benne rejlő flavonoidok csökkentik a mellrák fellépésének esélyét.